| FAPPZ PEF TF FŽP FLD FTZ IVP | Statky Lesy Vinařství | KTV OIKT SIC KAM | @ | English

ČZU WhitePages

Úvod Lidé na CZU Predmety Útvary Projekty Akce
Vizualizace (b)

Lidé na CZU

Abecední seznam

Ing. Veronika Legarová, Ph.D. (6615)

kontakty
Položka:
:: Konzultační hodiny :: Konzultace
streda 13:30 - 15.00
kod_predmetu nazev_predmetu
citace

Využití nukleární magnetické rezonance v mlékárenském výzkumu - , 2024

Vliv selektivního zpusobu zaprahování na zdraví vemene v následující laktaci u dojnic v ekologických chovech - , 2024

Mlécný výrobek na bázi cerstvého sýra se zvýšeným obsahem nenasycených mastných kyselin - , 2024

Cerstvý bezlaktózový sýr s prídavkem cokolády - , 2024

Bezlaktózový syrovátkový nápoj s prídavkem cokolády - , 2024

Sycený bezlaktózový syrovátkový nápoj s ovocným džusem s príchutí manga a maracuji - , 2024

DUCHÁCEK Jaromír; LEGAROVÁ Veronika; HANUŠ Oto; RYCHLÍKOVÁ Monika; NEJESCHLEBOVÁ Hana; GAŠPARÍK Matúš; CERNÝ Tomáš; ŽDÁNSKÝ Ivo; HERMANOVÁ Sona a CODL Radim. Metody zaprahování v praxi a zdraví mlécné žlázy dojnic., 2024-12-04,CZU v Praze – D551; Fakulta agrobiologie, potravinových a prírodních zdroju; Ceská zemedelská univerzita v Praze; Kamýcká 129; 165 00 Praha – Suchdol.Celostátní akce.

LIPOVSKÝ David; KOPÁCEK Jirí; ŠAŠKOVÁ K.; SEYDLOVÁ R.; NAVRÁTILOVÁ P.; VORLOVÁ L.; SAMKOVÁ Eva; HASONOVÁ Lucie; POKLUDOVÁ L.; KEJDOVÁ RYSOVÁ Lucie; DUCHÁCEK Jaromír; LEGAROVÁ Veronika; NEJESCHLEBOVÁ Hana a HANUŠ Oto. Dny prvovýroby mléka 2023., 2023-10-24,Brno.Celostátní akce.

Ceská zemedelská univerzita v Praze. Mlécný nápoj se saldinou. LEGAROVÁ Veronika a JEHLICKA Tomáš. 36928. Udel.: 2023-03-27. https://isdv.upv.gov.cz/webapp/resdb.print_detail.det?pspis=PUV/40524&plang=CS

GAŠPARÍK Matúš; SZENCZIOVÁ Iveta; DUCHÁCEK Jaromír; TÓTHOVÁ TAROVÁ Eva; STÁDNÍK Ludek; NAGY Melinda; KEJDOVÁ RYSOVÁ Lucie; VRHEL Marek a LEGAROVÁ Veronika. Complex Relationships between Milking-Induced Changes in Teat Structures and Their Pre-Milking Dimensions in Holstein Cows. Online. Animals. Basel:MDPI AG, roc. 13 (2023), s. 1-12. 2076-2615 Dostupné z: 10.3390/ani13061085

KEJDOVÁ RYSOVÁ Lucie; DUCHÁCEK Jaromír; LEGAROVÁ Veronika; GAŠPARÍK Matúš; ŠEBOVÁ Anna; HERMANOVÁ Sona; CODL Radim; PYTLÍK Jan; STÁDNÍK Ludek a NEJESCHLEBOVÁ Hana. Dynamics of Milk Parameters of Quarter Samples before and after the Dry Period on Czech Farms. Online. Animals. Basel:MDPI AG, roc. 13 (2023), s. 1-14. 2076-2615 Dostupné z: 10.3390/ani13040712

KEJDOVÁ RYSOVÁ, L. – **CEJNAR, P. – **HANUŠ, O. – LEGAROVÁ, V. – HAVLÍK, J. – **NEJESCHLEBOVÁ, H. – **NEMECKOVÁ, I. – **JEDELSKÁ, R. – BOŽIK, M. Use of MALDI-TOF MS technology in small ruminant milk adulteration using raw bovine milk. Journal of Dairy Science, 2022, roc. 105, c. 6, s. 4882-4894. ISSN: 0022-0302.

KEJDOVÁ RYSOVÁ, L. – PACÁKOVÁ, Z. – **HANUŠ, O. – LEGAROVÁ, V. – HAVLÍK, J. – MASCELLANI, A. – **NEJESCHLEBOVÁ, H. – **NEMECKOVÁ, I. Detekce falšování kozího mléka mlékem kravským pomocí metody 1H NMR, Detection of adulteration of goat's milk with cow's milk by 1H NMR, , 2022, XX - Neprirazeno, A - Certifikovaná metodika (NmetC), 1920222-V4, Státní veterinární správa, ICO: 00018562, 6. 12. 2021, kontrola bezpecnosti potravin , C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelu, Státní veterinární správa a oponenti , 26.01.2022,

KEJDOVÁ RYSOVÁ, L. – **CEJNAR, P. – **HANUŠ, O. – BOŽIK, M. – LEGAROVÁ, V. – **NEJESCHLEBOVÁ, H. – **NEMECKOVÁ, I. Detekce falšování kozího a ovcího mléka kravským mlékem metodou MALDI-TOF MS, Detection of goat and sheep milk adulteration with cow's milk by MALDI-TOF MS, , 2022, XX - Neprirazeno, A - Certifikovaná metodika (NmetC), 1920222-V5, Státní veterinární správa, ICO: 00018562, 22. 4. 2022, kontrola bezpecnosti potravin, C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelu, Státní veterinární správa a oponenti, 17.05.2022,

KEJDOVÁ RYSOVÁ, L. – **HANUŠ, O. – **RÍHA, J. – **NEJESCHLEBOVÁ, H. – LEGAROVÁ, V. – **TICHOVSKÝ, P. – **KOPECKÝ, J. – **JEDELSKÁ, R.Vliv mechanické redukce poctu somatických bunek na složení a vlastnosti mléka. 2022, SBORNÍK SOUHRNU SDELENÍ - BOOK OF ABSTRACTS z 50. Symposia o nových smerech výroby a hodnocení potravin (CzechFoodChem 2022) - Posterové sdelení .

HERMANOVÁ, S. – LEGAROVÁ, V.Chemické složení mléka buvolu chovaných v Ceské republice. 2022, Poster prezentovaný na online konferenci Mléko a Sýry organizovanou Vysokou školou chemicko-technologickou Obsah posteru zanesen ve sborníku CELOSTÁTNÍ PREHLÍDKY SÝRU 2022 Výsledky prehlídek a sborník príspevku konference Mléko a sýry.

**HANUŠ, O. – LEGAROVÁ, V. – RYSOVÁ, L. – **NEJESCHLEBOVÁ, H.Vzdelávací Workshop pro pracovníky Chovatelského družstva Impuls a Spolecnosti pro kontrolu užitkovosti. 2021, .

RYSOVÁ, L. – LEGAROVÁ, V. – **HANUŠ, O. – **NEMECKOVÁ, I.Výrocní prubežná zpráva projektu NAZV QK 1920222. 2021, Nové spolehlivé metody detekce falšování kozího a ovcího mléka a mlécných výrobku - QK1920222, výrocní zpráva. Projekt výzkumu a vývoje rešený v programu VaV pro Ministerstvo zemedelství II je realizovaný v letech 2019 - 2021, 12 str..

LEGAROVÁ, V. – JEHLICKA, T.; idPublikace = 89248; Název: Oznámení o vytvorení duševního vlastnictví-- Neexistuje podtyp publikace prototyp --

RYSOVÁ, L. – LEGAROVÁ, V. – PACÁKOVÁ, Z. – **HANUŠ, O. – **NEMECKOVÁ, I. – **KLIMEŠOVÁ, M. – HAVLÍK, J. Detection of bovine milk adulteration in caprine milk with N-acetyl carbohydrate biomarkers by using 1H nuclear magnetic resonance spectroscopy. Journal of Dairy Science, 2021, roc. 104, c. 9, s. 9583-9595. ISSN: 0022-0302.

LIŠKA, M. – RYSOVÁ, L. – LEGAROVÁ, V. Mýty a fakta o mléku. Náš chov, 2021, roc. 2 2021, c. 2, s. 39-41. ISSN: 0027-8068.

ŠEBOVÁ, A. – RYSOVÁ, L. – LEGAROVÁ, V. Co jste o buvolím mléku nevedeli. Náš chov, 2021, roc. 62021, c. 6, s. 20-22. ISSN: 0027-8068.

RYSOVÁ, L. – LEGAROVÁ, V. – GAŠPARÍK, M. – DUCHÁCEK, J. – PYTLÍK, J. – CODL, R. – STÁDNÍK, L. Zmeny v systému zasušování dojnice. Náš chov, 2021, roc. 81, c. 7, s. 39-42. ISSN: 0027-8068.

**HANUŠ, O. – **RÍHA, J. – **NEJESCHLEBOVÁ, H. – RYSOVÁ, L. – LEGAROVÁ, V. – **TICHOVSKÝ, P. – **KOPECKÝ, J. – **JEDELSKÁ, R. Zmeny technologických vlastností mléka a jeho IR spekter pri významné redukci poctu somatických bunek. Mlékarské listy - Zpravodaj, 2021, roc. 32, c. 6, s. 15-23. ISSN: 1212-950X.

**MAZZAGLIA, A. – LEGAROVÁ, V. – **GIAQUINTA, R. – **LANZA, C. – **RESTUCCIA, C. The influence of almond flour, inulin and whey protein on the sensory and microbiological quality of goat milk yogurt. LWT-Food Science and Technology, 2020, roc. neuvedeno, c. 124, s. 0-0. ISSN: 0023-6438.

**HANUŠ, O. – RYSOVÁ, L. – **NEMECKOVÁ, I. – LEGAROVÁ, V. – **KUCERA, J. – **KLIMEŠOVÁ, M. – **JEDELSKÁ, R. – **KOPECKÝ, J. – **NEJESCHLEBOVÁ, L. Zmeny technologických vlastností mléka malých prežvýkavcu v dusledku falšování mlékem kravským. Mlékarské listy - Zpravodaj, 2020, roc. 31, c. 6, s. 4-13. ISSN: 1212-950X.

RYSOVÁ, L. – LEGAROVÁ, V.Výrocní prubežná zpráva projektu NAZV QK 1920222. 2020, Výrocní zpráva 2020. Projekt QK1920222 "Nové spolehlivé metody detekce falšování kozího a ovcího mléka a mlécných výrobku". Poskytovatel MZe. 6 s..

LEGAROVÁ, V. – JEHLICKA, T.Patentová prihláška "Mlécný výrobek se sladinou" PV 2020-707. 2020, .

**HANUŠ, O. – **NEMECKOVÁ, I. – RYSOVÁ, L. – LEGAROVÁ, V. – **KOPECKÝ, J. Možnosti identifikace falšování syrového mléka. Mlékarské listy - Zpravodaj, 2019, roc. 177, c. 6, s. 1-7. ISSN: 1212-950X.

FRANKOVÁ, A. – ŠMÍD, J. – BERNARDOS, A. – FINKOUSOVÁ, A. – MARŠÍK, P. – NOVOTNÝ, D. – LEGAROVÁ, V. – PULKRÁBEK, J. – KLOUCEK, P. The antifungal activity of essential oils in combination with warm air flow against postharvest phytopathogenic fungi in apples. Food Control, 2016, roc. 68, c. , s. 62-68. ISSN: 0956-7135.

KOURIMSKÁ, L. – LEGAROVÁ, V. – PANOVSKÁ, Z. – PÁNEK, J. Quality of Cows' Milk from Organic and Conventional Farming. Czech Journal of Food Sciences, 2014, roc. 32, c. 4, s. 398-405. ISSN: 1212-1800.

FRANKOVÁ, A. – LEGAROVÁ, V. – KLOUCEK, P. – PULKRÁBEK, J. Podtyp: Príspevek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Senzorické hodnocení klícku mungo ošetrených plynnou fází silic. 2014, Aktuální otázky pestování lécivých aromatických a koreninových rostlin, 19. Odborný seminár s mezinárodní úcastí 16.1. 2014, roc. 19, s.112-114. ISBN: 978-80-7375-933-9.

LEGAROVÁ, V. – VÍTOVÁ, K. – KOURIMSKÁ, L. Podtyp: Príspevek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Hodnocení senzorické kvality jogurtu z kozího mléka. 2014, Celostátní prehlídky sýru 2014. Výsledky prehlídek a sborník príspevku konference Mléko a sýry, Praha 22. - 23. 1. 2014, s. 201-204. ISBN 978-80-7080-909-9.

FRANKOVÁ, A. – LEGAROVÁ, V. – KLOUCEK, P. – PULKRÁBEK, J. Podtyp: Príspevek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Sensory evaluation of mung beans treated with vapors of three essential oils . 2013, In: 2013 EFFoST Annual Meeting: Bio-based Technologies in the Context of European Food Innovation Systems, 12. - 15. 11. 2013, Savoia Hotel Regency, Bologna, Italy. 2013, s. 23, EUR.

ŠMÍD, J. – FRANKOVÁ, A. – LEGAROVÁ, V. – KLOUCEK, P. Podtyp: Príspevek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Ošetrování rostlinných produktu pomocí kombinace silic a proudu teplého vzduchu. 2013, In: Výzkum a zkušenosti - pestování rostlin v ekologickém zemedelství, 25. 6. 2013, Praha Uhríneves. Praha: CZU v Praze, 2013, s. 37-40, CST. ISBN: 978-80-213-2385-8.

HEJNÁK, V. – BECKA, D. – BORUVKA, L. – CAPOUCHOVÁ, I. – CERNÝ, J. – FAMERA, O. – FUKSA, P. – HAKL, J. – HAMOUZ, K. – HAVLÍK, J. – HUCKO, B. – JEBAVÝ, L. – KAZDA, J. – KLOUCEK, P. – KOUDELA, M. – KOURIMSKÁ, L. – KOŽNAROVÁ, V. – KUCHTOVÁ, P. – LEGAROVÁ, V. – MAROUNEK, M. – MATULA, S. – PLACHÝ, V. – PROKINOVÁ, E. – PROKUPKOVÁ, L. – PULKRÁBEK, J. – RADA, V. – SOUKUP, J. – STÁDNÍK, L. – STUPKA, R. – SUS, J. – SVOBODOVÁ, M. – ŠPRYSL, M. – ŠTOLC, L. – ŠTRANC, P. – TLUSTOŠ, P. – TUMOVÁ, E. – URBAN, J. – VANEK, V. – VAŠÁK, J. – VLKOVÁ, E. Podtyp: Skripta; Zemedelství a zdravé potraviny - specializované skriptum pro Univerzitu tretího veku. 2013, Hejnák, V., Skalický, M., Voženílková, J. (Eds.) Specializovaná skripta pro U3V. Fakulta agrobiologie, potravinových a prírodních zdroju, Praha, 2013. 275 s. ISBN: 978-80-213-2356-8.

KOURIMSKÁ, L. – PANOVSKÁ, Z. – LEGAROVÁ, V. – PACÁKOVÁ, Z. Correlation of sensory and physicochemical properties of selected apple cultivars. Acta Alimentaria, 2013, roc. 42, c. 2, s. 208-219. ISSN: 0139-3006.

LEGAROVÁ, V. Mléko ve výžive cloveka. Mlékarské listy - Zpravodaj, 2012, roc. 23, c. 134, s. 13-15. ISSN: 1212-950X.

LEGAROVÁ, V.; idPublikace = 56747; Název: Senzorická analýza syrovátkových nápoju-- Neexistuje podtyp publikace --

LEGAROVÁ, V.; idPublikace = 56749; Název: Laktóza a její deriváty-- Neexistuje podtyp publikace --

GÜZELER, N. – KOURIMSKÁ, L. – LEGAROVÁ, V. Tradicní turecké mlécné výrobky. Mlékarské listy - Zpravodaj, 2012, roc. 23, c. 134, s. 15-19. ISSN: 1212-950X.

KOURIMSKÁ, L. – FANTOVÁ, M. – VONDRÁCKOVÁ, E. – LEGAROVÁ, V. Podtyp: Príspevek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Vliv krmení rasami na nutricní hodnotu kozího mléka. 2012, Sborník prednášek a posteru "Hygiena a technologie potravin - XLII. Lenfeldovy a Höklovy dny", Brno 17.-18.10.2012, s. 160-163. ISBN: 978-80-7305-632-2.

LEGAROVÁ, V. Podtyp: Príspevek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Senzorická kvalita ochucených syrovátkových nápoju. 2011. Sborník prednášek a posteru "Food Hygiene and Technology 41st Lenfeld's and Hökl's Days", Brno 12. - 13. 10. 2011, s. 118-121. ISBN 978-80-7305-594-3.

KOURIMSKÁ, L. – LEGAROVÁ, V. – VEJVODOVÁ, Z. Podtyp: Príspevek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Porovnání syrového kravského mléka z ekologického a konvencního zemedelství. 2011. Sborník prednášek a posteru "Food Hygiene and Technology 41st Lenfeld's and Hökl's Days", Brno 12. - 13. 10. 2011, s. 15-19. ISBN 978-80-7305-594-3.

KOURIMSKÁ, L. – LEGAROVÁ, V. – VEJVODOVÁ, Z. Podtyp: Príspevek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Pocet somatických bunek v mléce z ekologických a konvencních chovu. 2011. Sborník referátu ze semináre s mezinárodní úcastí „Farmárská výroba sýru a kysaných mlécných výrobku VIII.“, Brno 19. 5. 2011, s. 38-39. ISBN: 978-80-7375-509-6.

LEGAROVÁ, V. Fermentace syrovátky bakteriemi mlécného kvašení. ..., 2011, roc. 22, c 128, s. 16-17.

LEGAROVÁ, V. – KOURIMSKÁ, L. Metody sledování zmen obsahu laktosy a dalších analytu behem fermentace syrovátky. Chemicke listy, 2011, roc. 105, c 11, s. 869-873. ISSN: 0009-2770.

LEGAROVÁ, V.; idPublikace = 53315; Název: Syrovátkové nápoje-- Neexistuje podtyp publikace --

LEGAROVÁ, V. Sýry a jejich podávání. Mlékarské listy - Zpravodaj, 2010, roc. 118, c. 118, s. 16 - 18. ISSN: 1212-950X.

LEGAROVÁ, V. – KOURIMSKÁ, L. The effect of kappa-casein genotype on the quality of milk and fresh cheese. Scientia Agriculturae Bohemica, 2010, roc. 41, c. 4, s. 213 - 217. ISSN: 1211-3174.

LEGAROVÁ, V. – KOURIMSKÁ, L. Sensory quality evaluation of whey-based beverages. Mljekarstvo, 2010, roc. 60, c. 4, s. 280 - 287. ISSN: 0026-704X.

Senzorická analýza tvrdých a polotvrdých sýru - Ing. Veronika Legarová, Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., Ing. Tereza Michlová, 2010

Stanovení obsahu vápníku v prírodních sýrech - Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., Ing. Tereza Michlová, Ing. Veronika Legarová, 2010

Sledování zmeny obsahu laktózy ve fermentovaných syrovátkových nápojích - Ing. Veronika Legarová, Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., Blanka Dvoráková, Alena Gabrielová, 2010

Sledování zmeny obsahu laktózy behem fermentace syrovátkových nápoju - Ing. Veronika Legarová, Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., Blanka Dvoráková, Alena Gabrielová, 2010

Sledování obsahu soli faremne vyrábených sýru - Ing. Veronika Legarová, Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., K. Kochánková (externí), 2010

Sledování kvality mlécných výrobku z naší tržní síte - Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., Alena Gabrielová, Jana Podebradská (externí), Alexandra Mikotová (externí), Ing. Veronika Legarová, 2010

Porovnání hlavních složek mléka z konvencního a ekologického zemedelství - Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., Ing. Veronika Legarová, Jana Podebradská (externí), Zuzana Vejvodová (externí), Pavel Hering (externí), 2010

Porovnání hlavních složek mléka a masa z konvencního a ekologického zemedelství - Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., Ing. Ludmila Prokupková, Ph.D., Ing. Veronika Legarová, Pavel Hering (externí), 2010

Nutricní význam tuku kozího a ovcího mléka - Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., Katerina Janušová (externí), Ing. Veronika Legarová, 2010

Faremní zpracování mléka, Hodnocení výrobku (Seminár pro praxi) - Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., Katerina Jiralová, Ing. Veronika Legarová, 2010

Laktosa a její zmeny behem fermentace syrovátky a mléka termofilními bakteriemi mlécného kvašení - Ing. Veronika Legarová, Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., Jana Hájková (externí), 2010

Analytické metody hodnocení úcinnosti antioxidantu ve vybraných druzích korení - Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., D. Chrpová (externí), Jan Pánek (externí), L. Kolesárová (externí), Ing. Veronika Legarová, 2010

Zákysové kultury - Ing. Kourimská Lenka, Ph.D.; Ing. Legarová Veronika; Dvoráková Blanka; Jiralová Katerina, 2009

Kysané mlécné výrobky - Ing. Kourimská Lenka, Ph.D.; Ing. Legarová Veronika; Dvoráková Blanka; Jiralová Katerina, 2009

Sýry - Ing. Kourimská Lenka, Ph.D.; Ing. Legarová Veronika; Dvoráková Blanka; Jiralová Katerina, 2009

Faremní zpracování mléka, Hodnocení výrobku (Seminár pro praxi) - Ing. Kourimská Lenka, Ph.D.; Jiralová Katerina; Ing. Prokupková Ludmila, Ph.D.; doc. Ing. Babicka Luboš, CSc.; Dvoráková Blanka; Ing. Legarová Veronika; Gabrielová Alena; Ing. Doxanský Petr, 2009

Kvalita zemedelské produkce (Seminár) - Ing. Kourimská Lenka, Ph.D.; Ing. Famera Oldrich, CSc.; Ing. Legarová Veronika; Ing. Prokupková Ludmila, Ph.D.; Jiralová Katerina, 2009

Comparison of Major Milk Components in Dairy Cows’ Milk from Morning and Evening Milking - Ing. Kourimská Lenka, Ph.D.; Ing. Pacáková Zuzana; Ing. Legarová Veronika; doc. Ing. Babicka Luboš, CSc.; Golian J., 2009

Porovnání kravského mléka z ranního a vecerního dojení - Ing. Kourimská Lenka, Ph.D.; Ing. Pacáková Zuzana; Ing. Legarová Veronika; doc. Ing. Babicka Luboš, CSc., 2009

Sledování kyselosti kozích sýru a tvarohu - Ing. Kourimská Lenka, Ph.D.; Charvátová R.; Ing. Legarová Veronika, 2009

Sledování procesu fermentace sladké syrovátky k možnosti jejího využití pro prípravu zakysaných nápoju - Ing. Legarová Veronika; Ing. Kourimská Lenka, Ph.D., 2009

Dusledky pusobení intravitálních vlivu na kvalitu králicího masa - Ing. Prokupková Ludmila, Ph.D.; Ing. Dokoupilová Adéla, Ph.D.; Ing. Doxanský Petr; Ing. Janda Karel; Ing. Legarová Veronika, 2009

KOURIMSKÁ, L. – LEGAROVÁ, V. – KUBÍNOVÁ, A. Korelace zmen kvalitativních parametru jablek behem skladování. Zahradnictví, 2009, roc. 2009, c. 7, s. 46 - 48. ISSN: 1213-7596.

KOURIMSKÁ, L. – LEGAROVÁ, V. – PROKUPKOVÁ, L. Senzorická kvalita faremních výrobku z kozího, kravského a ovcího mléka. Mlékarské listy - Zpravodaj, 2009, roc. 2009, c. 117, s. 41 - 42. ISSN: 1212-950X.

 
page foot