| FAPPZ PEF TF FŽP FLD FTZ IVP | Statky Lesy Vinařství | KTV OIKT SIC KAM | @ | English

ČZU WhitePages

Úvod Lidé na ČZU Předměty Útvary Projekty Akce
Vizualizace (b)

Lidé na ČZU

Abecední seznam

Ing. Daniel Bureš, Ph.D. (12306)

Kontakty
:: Úřední hodiny ::
Kód předmětu Název předmětu
Citace

Evaluating the Use of a Similarity Index (SI) Combined with near Infrared (NIR) Spectroscopy as Method in Meat Species Authenticity - , 2023

Discrimination of lamb (Ovis aries), emu (Dromaius novaehollandiae), camel (Camelus dromedarius) and beef (Bos taurus) binary mixtures using a portable near infrared instrument combined with chemometrics - , 2023

Overview of game meat utilisation challenges and opportunities: A European perspective - , 2023

Effects of immunocastration and supplementary feeding level on the performance and blood biochemical markers of farmed yearling fallow deer (Dama dama) - , 2023

Využití masa lovné zvěře – perspektivy, výzvy a příležitosti - , 2023

Vliv výživy a imunokastrace na intenzitu růstu a kvalitu masa farmově chovaných daňků evropských - , 2023

Vliv způsobu a délky zrání na kvalitu hovězího masa - , 2023

Effects of Wet and Dry Ageing on the Physical, Chemical and Sensory Quality of Fleckvieh Cattle Meat - , 2023

Svalová vlákna přežvýkavců chovaných farmovým způsobem - , 2023

FOŘTOVÁ, J. – **DEL MAR CAMPO, M. – VALENTA, J. – NEEDHAM, T. – **ŘEHÁK, D. – **LEBEDOVÁ, N. – **BARTOŇ, L. – KLOUČEK, P. – BUREŠ, D. Preferences and acceptance of Czech and Spanish consumer regarding beef with varying intramuscular fat content. Meat Science, 2022, roč. 192, č. OCT, s. 1-7. ISSN: 0309-1740.

**LEBEDOVÁ, N. – BUREŠ, D. – NEEDHAM, T. – FOŘTOVÁ, J. – **ŘEHÁK, D. – **BARTOŇ, L. Histological composition, physiochemical parameters, and organoleptic properties of three muscles from Fleckvieh bulls and heifers. Meat Science, 2022, roč. 188, č. 2, s. 1-9. ISSN: 0309-1740.

**HOFFMAN, L. – **INGLE, P. – **KHOLE, A. – **ZHANG, S. – **YANG, Z. – **BEYA, M. – BUREŠ, D. – **COZZOLINO, D. Characterisation and Identification of Individual Intact Goat Muscle Samples (Capra sp.) Using a Portable Near-Infrared Spectrometer and Chemometrics . Foods, 2022, roč. 11, č. 18, s. 0-0. ISSN: 2304-8158.

BUREŠ, D. – **BARTOŇ, L. – FOŘTOVÁ, J. – **LEBEDOVÁ, N. Vliv proteinové složky krmiva na kvalitu masa býků českého strakatého skotu. ..., 2022, roč. 32, č. 6, s. 37-42. ISSN: N.

NEEDHAM, T. – MUSA, A. – KOTRBA, R. – CEACERO HERRADOR, F. – **HOFFMAN, L. – **LEBEDOVÁ, N. – BUREŠ, D. Carcass and Offal Yields of Farmed Common Eland (Taurotragus oryx) Males, as Affected by Age and Immunocastration. Animals, 2022, roč. 12, č. 21, s. 0-0. ISSN: 2076-2615.

**HOFFMAN, L. – **SILBERBAUER, B. – NEEDHAM, T. – BUREŠ, D. – KOTRBA, R. – **STRYDOM, P. Physical meat quality characteristics of Angolan giraffe (Giraffa giraffa angolensis) as affected by sex and muscle. Meat Science, 2022, roč. 192, č. 11, s. 1-10. ISSN: 0309-1740.

KRUNT, O. – ZITA, L. – KRAUS, A. – BUREŠ, D. – NEEDHAM, T. – VOLEK, Z. The effect of housing system on rabbit growth performance, carcass traits, and meat quality characteristics of different muscles. Meat Science, 2022, roč. 2022, č. 193, s. 1-8. ISSN: 0309-1740.

BUREŠ, D. – NEEDHAM, T. – **LUDĚK, B. – **NICOLE, L. – NY, V. – CEACERO HERRADOR, F. – **LOUWRENS CHRISTIAAN, H. – KOTRBA, R.The effect of immunoscatration and supplementary feeding level on m. longissimus lumborum quality of farmed fallow deer (Dama dama). 2021, Conference: International Congres of Meat Science and Technology, At: Krakow, Poland, August 23-27, 2021. .

LEBEDOVÁ, N. – BUREŠ, D. – **NEEDHAM, T. – ČÍTEK, J. – **DLUBALOVÁ, Z. – STUPKA, R. – **BARTOŇ, L. Histochemical characterisation of high-value beef muscles from different breeds, and its relation to tenderness. Livestock Science, 2021, roč. 247, č. 104468, s. 1-7. ISSN: 1871-1413.

BUREŠ, D. – FOŘTOVÁ, J. – **LEBEDOVÁ, N. – **BARTOŇ, L. Existují rozdíly ve vnímání organoleptických vlastností hovězího masa s různým obsahem tuku mezi českými a španělskými konzumenty?. ..., 2021, roč. 32, č. 3, s. 39-42. ISSN: N.

BUREŠ, D. – NEEDHAM, T. – **BARTOŇ, L. – **LEBEDOVÁ, N. – KOTRBA, R. Možnosti zvyšování kvality masa antilopy losí z farmového chovu. ..., 2021, roč. 32, č. 6, s. 18-24. ISSN: N.

**LEBEDOVA, N. – BUREŠ, D. – NEEDHAM, T. – ČÍTEK, J. – DLUBALOVÁ, Z. – STUPKA, R. – **BARTON, L. Histochemical characterisation of high-value beef muscles from different breeds, and its relation to tenderness.. Livestock Science, 2021, roč. 247, č. 1, s. 10446-10452. ISSN: 1871-1413.

NEEDHAM, T. – **LAUBSER, J. – KOTRBA, R. – BUREŠ, D. – **HOFFMAN, L. Influence of ageing on the physical qualities of the longissimus thoracis et lumborum and biceps femoris muscles from male and female free-ranging common eland (Taurotragus orxy). Meat Science, 2020, roč. 159, č. , s. 0-0. ISSN: 0309-1740.

VALENTA, J. – TŮMOVÁ, E. – CHODOVÁ, D. – BUREŠ, D. Moderní myopatie prsní svaloviny kuřat. Maso, 2020, roč. 31, č. 5, s. 48-52. ISSN: 1210-4086.

BUREŠ, D. – FOŘTOVÁ, J. – **LEBEDOVÁ, N. – **BARTOŇ, L. Intramuskulární tuk v hovězím mase a jeho vliv na vnímání organoleptických vlastností tuzemskými konzumenty. ..., 2020, roč. 75, č. 2, s. 30-35. ISSN: N.

**CAWTHORN, D. – **FITZHENRY, L. – KOTRBA, R. – BUREŠ, D. – **HOFFMAN, L. Chemical composition of wild fallow deer (Dama dama) meat from South Africa: A preliminary evaluation. Foods, 2020, roč. 9, č. 5, s. 598-614. ISSN: 2304-8158.

BUREŠ, D. – **BARTOŇ, L. – KUDRNÁČOVÁ, E. – KOTRBA, R. – **HOFFMAN, L. The Effect of Barley and Lysine Supplementation on the longissimus lumborum Meat Quality of Pasture-Raised Fallow Deer (Dama dama). Foods, 2020, roč. 9, č. 9, s. 1255-1268. ISSN: 2304-8158.

NY, V. – KOTRBA, R. – **CAPPELLI, J. – BUREŠ, D. – **CLAR, M. – **GARCÍA, A. – **LANDETE-CASTILLEJOS, T. – **BARTOŇ, L. – CEACERO HERRADOR, F. Effects of Lysine and Methionine supplementation on first antler growth in fallow deer (Dama dama). Small Ruminant Research, 2020, roč. 187, č. 106119, s. 0-0. ISSN: 0921-4488.

NEEDHAM, T. – **ENGELS, R. – BUREŠ, D. – KOTRBA, R. – **VAN RENSBURG, B. – **HOFFMAN, L. Carcass Yields and Physiochemical Meat Quality of Semi-extensive and Intensively Farmed Impala (Aepyceros melampus). Foods, 2020, roč. 9, č. 4, s. 1-16. ISSN: 2304-8158.

NEEDHAM, T. – KOTRBA, R. – **HOFFMAN, L. – BUREŠ, D. Ante- and post-mortem strategies to improve the meat quality of high-value muscles harvested from farmed male common eland (Taurotragus oryx). Meat Science, 2020, roč. 168, č. 10, s. 10811-10818. ISSN: 0309-1740.

NY, V. – **CAPPELLI, J. – BUREŠ, D. – **CLAR, M. – **GARCÍA, A. – **LANDETE-CASTILLEJOS, T. – **BARTOŇ, L. – CEACERO HERRADOR, F. – KOTRBA, R.Lysine and Methionine supplementation influence on antler growth of yearling fallow deer (Dama dama). 2020, Virtual conference presentation: 71st European Federation of Animal Science, 1st-4th December 2020. .

NEEDHAM, T. – **ENGELS, R. – BUREŠ, D. – KOTRBA, R. – **HOFFMAN, L.Meat production potential of impala (Aepyceros melampus) under intensified systems. 2020, Conference proceeding (short paper presentation) at the 71st Annual Meeting of the European Federation of Animal Sciences, without WOS number. Record attendance close to 1,700 participants, with 72 scientific sessions, and close to 1,100 technical contributions. Conference was held virtually, online, from 1 to 4 December 2020. Book of Abstracts published under DOI: 10.3920/978-90-8686-900-8, and ISSN 1382-6077 at © Wageningen Academic Publishers, 2020..

BUREŠ, D. – NEEDHAM, T. – **BARTON, L. – **FORTOVA, J. – **LEBEDOVA, N. – **HOFFMAN, L. – KOTRBA, R.Influence of different cooking methods on sensory characteristics of meat from common eland (Taurotragus oryx). 2020, The European Sensory Science Society and the MOA Sensory Group organized the 9th European Conference on Sensory and Consumer Research 'A Sense of Innovation' in Rotterdam, The Netherlands on 13-16 December 2020, using a virtual online platform. The abstracts are published under the journal Food Quality and Preference. The WOS number and DOI for the abstract book is not available currently, but found at: https://app.oxfordabstracts.com/events/1706/program-app/submission/208178.

ZADINOVÁ, K. – ČÍTEK, J. – BUREŠ, D. – POKORNÁ, K. – OKROUHLÁ, M. – STUPKA, R. SENSORY PERCEPTION OF PORK MEAT FROM BOARS PROCESSED BY DIFFERENT COOKING METHODS. . Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat, 2019, roč. 13, č. 2, s. 0-0. ISSN: 1802-7547.

BUREŠ, D. – **HOFFMAN, L. Chov, produkce a zpracování masa nedomestikovaných zvířat v Namibii. ..., 2019, roč. , č. 7, s. 23-28. ISSN: N.

BUREŠ, D. – NEEDHAM, T. Kuchyně Jihoafrické republiky. ..., 2019, roč. , č. , s. 43-46. ISSN: N.

NEEDHAM, T. – **LAUBSER, J. – KOTRBA, R. – BUREŠ, D. – **HOFFMAN, L. Sex influence on muscle yield and physiochemical characteristics of common eland (Taurotragus oryx) meat . Meat Science, 2019, roč. 152, č. JUN 2019, s. 41-48. ISSN: 0309-1740.

NEEDHAM, T. – **LAUBSER, J. – KOTRBA, R. – BUREŠ, D. – **SMYTH, H. – **HOFFMAN, L. Sensory characteristics of the longissimus thoracis et lumborum and biceps femoris muscles from male and female common eland (Taurotragus oryx). Meat Science, 2019, roč. 158, č. 107918, s. 1-7. ISSN: 0309-1740.

**FITZHENRY, L. – **CAWTHORN, D. – **MUCHENJE, V. – BUREŠ, D. – KOTRBA, R. – **HOFFMAN, L. Carcass Composition and Yields of Wild Fallow Deer (Dama dama) in South Africa. African Journal of Wildlife Research, 2019, roč. 49, č. 1, s. 100-110. ISSN: 2410-7220.

**CAWTHORN, D. – **FITZHENRY, L. – **MUCHENJE, V. – BUREŠ, D. – KOTRBA, R. – **HOFFMAN, L. Physical quality attributes of male and female wild fallow deer (Dama dama) muscles. Meat Science, 2018, roč. 137, č. , s. 168-175. ISSN: 0309-1740.

KUDRNÁČOVÁ, E. – **BARTOŇ, L. – BUREŠ, D. – **HOFFMAN, L. Carcass and meat characteristics from farm-raised and wild fallow deer (Dama dama) and red deer (Cervus elaphus): A review. Meat Science, 2018, roč. 141, č. July, s. 9-27. ISSN: 0309-1740.

BUREŠ, D. – **HOFFMAN, L. – KOTRBA, R. Chov, produkce a zpracování masa nedomestikovaných zvířat v Jihoafrické republice. Maso, 2017, roč. 28, č. 6, s. 20-24. ISSN: 1210-4086.

Název Poskytovatel Trvání
 
page foot