|
Položka: | |
---|---|
:: Úřední hodiny :: |
Kód předmětu | Název předmětu |
---|
Citace |
---|
SABOLOVÁ, M. Investigating purine and uric acid contents of various development stages of artificially reared edible insects. Journal of Insects as Food and Feed , 2023, roč. neuvedeno, č. 13 June 2022, s. 0-0. ISSN: 2352-4588. |
Vitamin E – doporučený a skutečný příjem - , 2023 |
Changes in purine and uric acid content in edible insects during culinary processing - , 2023 |
Nutritional and sensory aspects of edible insects - , 2023 |
Selected Non-Protein Nitrogen Compounds in Insects for Food and Feed Purposes - , 2023 |
NEUŽIL BUNEŠOVÁ, V. – **GARCIA, A. – MODRÁČKOVÁ, N. – MAKOVSKÁ, M. – SABOLOVÁ, M. – **SPRÖER, C. – **BUNK, B. – **BLOM, J. – SCHWAB, C. Feed Insects as a Reservoir of Granadaene-Producing Lactococci. Frontiers in Microbiology, 2022, roč. 13, č. 848490, s. 1-12. ISSN: 1664-302X. |
KOUŘIMSKÁ, L. – SABOLOVÁ, M. – KULMA, M. – ŠKVOROVÁ, P. – **VESELÁ, K. – KUREČKA, M.Are edible insects suitable for people suffering gout?. 2022, Book of Abstracts of the 6th International Conference on Metrology in Food and Nutrition „6th IMEKOFOODS“, Dubrovnik, 7-9th November 2022, s. 49, ISBN: 978-953-7124-12-0. |
KOUŘIMSKÁ, L. – SABOLOVÁ, M. – KULMA, M. – ŠKVOROVÁ, P. – **VESELÁ, K. – KUREČKA, M.Puriny a jejich metabolity v jedlém hmyzu. 2022, Sborník příspěvků, 50. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin CzechFoodChem 2022, 23.-25. 5. 2022, s. 13-17, ISBN 978-80-7592-102-4. |
KOUŘIMSKÁ, L. – SABOLOVÁ, M. – KULMA, M. – ŠKVOROVÁ, P. – **VESELÁ, K. – KUREČKA, M.Je jedlý hmyz vhodný pro jedince s metabolickým onemocněním dna?. 2022, Zborník vedeckých prác XIX. vedecké konferencie s medzinárodnou účasťou „Bezpečnosť a kontrola potravín“, Piešťany, 06.04.2022-08.04.2022, s. 109-114, ISBN 978-80-8266-007-7. |
SOUKUP, J. – KOUŘIMSKÁ, L. – SABOLOVÁ, M. – OKROUHLÁ, M. Effects of frying oil type on its stability and composition of fried food. Czech Journal of Food Sciences, 2022, roč. 40, č. 4, s. 323-330. ISSN: 1212-1800. |
MODRÁČKOVÁ, N. – **COPOVÁ, I. – ŠŤOVÍČEK, A. – MAKOVSKÁ, M. – **SCHIEROVA, D. – **MRÁZEK, J. – SABOLOVÁ, M. – VLKOVÁ, E. – **HRADSKÝ, O. – **BRONSKÝ, J. – **NEVORAL, J. – NEUŽIL BUNEŠOVÁ, V. Microbial shifts of faecal microbiota using enteral nutrition in vitro. Journal of Functional Foods, 2021, roč. 77, č. 104330, s. 1-8. ISSN: 1756-4646. |
**REJCHRTOVÁ, L. – SABOLOVÁ, M. Tradiční čínská kuchyně a její modifikace ve světě. Výživa a potraviny, 2021, roč. , č. 2, s. 44-51. ISSN: 1211-846X. |
SABOLOVÁ, M. – KULMA, M. – KOUŘIMSKÁ, L. Sex-dependent differences in purine and uric acid contents of selected edible insects. JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS, 2021, roč. 96, č. March 2021, s. 0-0. ISSN: 0889-1575. |
KOUŘIMSKÁ, L. – **KOTRBOVÁ, V. – KULMA, M. – **ADÁMKOVÁ, A. – **MLČEK, J. – SABOLOVÁ, M. – HOMOLKOVÁ, D. Attitude of assessors in the Czech Republic to the consumption of house cricket Acheta domestica L. – A preliminary study. Czech Journal of Food Sciences, 2020, roč. 38, č. 1, s. 72-76. ISSN: 1212-1800. |
ŽATEČKA, L. – SABOLOVÁ, M. Personalizovaná výživa . Výživa a potraviny, 2020, roč. , č. 4, s. 104-106. ISSN: 1211-846X. |
SABOLOVÁ, M. – KOUŘIMSKÁ, L. Vitamin C and nitrates contents in fruit and vegetables from farmers' markets and supermarkets. Potravinárstvo, 2020, roč. 14, č. 2020, s. 1124-1130. ISSN: 1337-0960. |
SABOLOVÁ, M. – **ZEMAN, V. – **LEBEDOVÁ, G. – **DOLEŽAL, M. – SOUKUP, J. – **RÉBLOVÁ, Z. Relationship between the fat and oil composition and their initial oxidation rate during storage. Czech Journal of Food Sciences, 2020, roč. 38, č. 6, s. 404-409. ISSN: 1212-1800. |
SABOLOVÁ, M. – KOUŘIMSKÁ, L. Káva a hodnocení její kvality . Výživa a potraviny, 2019, roč. , č. , s. 149-151. ISSN: 1211-846X. |
HOLEC, J. – POLÁKOVÁ, J. – ČERNÝ, J. – ČÍTEK, J. – **ČÍTKOVÁ, D. – DVOŘÁK, P. – FAMĚRA, O. – HAMOUZ, P. – HNILIČKA, F. – JANOŠÍKOVÁ, M. – **KOHOUT, P. – KOUŘIMSKÁ, L. – KOŽNAROVÁ, V. – MATULA, S. – PAZDERŮ, K. – PENÍŽEK, V. – PTÁČEK, M. – PULKRÁBEK, J. – RAJMON, R. – SABOLOVÁ, M. – SOUKUP, J. – TYŠER, L. – URBAN, J. – VANĚK, A. – ZÁDOROVÁ, T. – ZITA, L.Zemědělství a potraviny. 2019, Praha: Profi Press s.r.o., 223 s. ISBN: 978-80-86726-98-4. |
KOUŘIMSKÁ, L. – SABOLOVÁ, M. – **HORČIČKA, D. – **RYS, S. – BOŽIK, M. Lipid content, fatty acid profile, and nutritional value of new oat cultivars. JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, 2018, roč. 84, č. November, s. 44-48. ISSN: 0733-5210. |
SABOLOVÁ, M. – **CZORNYJ, Š. – **FIŠNAR, J. – **DOLEŽAL, M. – **SOSNOVÁ, D. – **MATĚJKOVÁ, K. – **RÉBLOVÁ, Z. Tocochromanol content in commercially prepared fried foods . Czech Journal of Food Sciences, 2018, roč. 36, č. 5, s. 392-402. ISSN: 1212-1800. |
**FIŠNAR, J. – SABOLOVÁ, M. – **RÉBLOVÁ, Z. Relationship Between Tocopherols Depletion and Polymerised Triacylglycerols Formation During Heating of Vegetable Oils. Czech Journal of Food Sciences, 2018, roč. 36, č. 6, s. 441-451. ISSN: 1212-1800. |
**NEVRZALOVÁ, A. – KOUŘIMSKÁ, L. – SABOLOVÁ, M. Alergenní vlastnosti různých druhů mlék. Výživa a potraviny, 2017, roč. 2017, č. 6, s. 146-150. ISSN: 1211-846X. |
Název | Poskytovatel | Trvání |
---|