Citace |
Effect of Killing and Technological Processing on Microbiological Quality of Edible Insects - , 2024 |
KOPECKÁ Anežka; KOUŘIMSKÁ Lenka; ŠKVOROVÁ Petra; KUREČKA Michal a KULMA Martin. Effect of Temperature on the Nutritional Quality and Growth Parameters of Yellow Mealworm (Tenebrio molitor L.): A Preliminary Study. Online. Applied Sciences-BASEL. Basel:MDPI AG, roč. 14 (2024), s. 1-13. 2076-3417 Dostupné z: 10.3390/app14062610 |
HASSEN Hayat; ŠKVOROVÁ Petra; POKHREL Kshitiz; KULMA Martin; PIATKOWSKA Ewa; KOSTOGRYS Renata B.; KOUŘIMSKÁ Lenka; TARKO Tomasz a FRANCZYK-ZAROW Magdalena. Effect of Diets with the Addition of Edible Insects on the Development of Atherosclerotic Lesions in ApoE/LDLR-/- Mice. Online. International Journal of Molecular Sciences. Basel:Molecular Diversity Preservation Int, roč. 25 (2024), s. 1-17. 1422-0067 Dostupné z: 10.3390/ijms25137256 |
ŠKVOROVÁ Petra; KULMA Martin; BOŽIK Matěj; KURECKA Michal; PLACHÝ Vladimír; SLAVIKOVA Daniela; SEBELOVA Katerina a KOUŘIMSKÁ Lenka. Evaluation of rapeseed cake as a protein substitute in the feed of edible crickets: A case study using Gryllus assimilis. Online. Food Chemistry. Oxford:Elsevier Science, roč. 441 (2024), s. 1-7. 0308-8146 Dostupné z: 10.1016/j.foodchem.2023.138254 |
Artificial Polyploidization Enhances Morphological, Physiological, and Biological Characteristics in Melothria scabra Naudin - , 2024 |
{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi} |
SABOLOVÁ, M. Investigating purine and uric acid contents of various development stages of artificially reared edible insects. Journal of Insects as Food and Feed , 2023, roč. neuvedeno, č. 13 June 2022, s. 0-0. ISSN: 2352-4588. |
BUREŠOVÁ Barbora; KOTÍKOVÁ Zora; PAZNOCHT Luboš; LACHMAN Jaromír; PODHORECKÁ Klára; MARTINEK Petr; KUREČKA Michal; ŠKVOROVÁ Petra; LAMPOVÁ Barbora a KOUŘIMSKÁ Lenka. Does the addition of edible insects affect the formation of acrylamide during bread baking?. Online. Journal of Insects as Food and Feed . Neuveden:Neuveden, roč. 9 (2023), s. 1565-1576. 2352-4588 Dostupné z: 10.1163/23524588-20230016 |
KOUŘIMSKÁ Lenka; KVASNIČKA František; KUREČKA Michal; RAJCHL Aleš; ŠKVOROVÁ Petra a KULMA Martin. Taurine content of insects used as feed. Online. Journal of Insects as Food and Feed . Neuveden:Neuveden, roč. 9 (2023), s. 1151-1157. 2352-4588 Dostupné z: 10.3920/JIFF2022.0140 |
KVASNIČKA František; KOUŘIMSKÁ Lenka; BLEHA Roman; ŠKVOROVÁ Petra; KULMA Martin a RAJCHL Aleš. Electrophoretic determination of chitin in insects. Online. Journal of Chromatography A. Amsterdam:Elsevier Science, roč. 1695 (2023), s. 1-10. 0021-9673 Dostupné z: 10.1016/j.chroma.2023.463952 |
KULMA Martin; ŠKVOROVÁ Petra; PETŘÍČKOVÁ Dora a KOUŘIMSKÁ Lenka. A descriptive sensory evaluation of edible insects in Czechia: do the species and size matter?. Online. International Journal of Food Properties. New York:Marcel Dekker, roč. 26 (2023), s. 218-230. 1094-2912 Dostupné z: 10.1080/10942912.2022.2161569 |
{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi} |
{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi} |
{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi} |
{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi} |
{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi} |
{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi} |
{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi} |
{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi} |
{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi} |
{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi} |
{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi} |
{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi} |
{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi} |
ŠKVOROVÁ, P. – KOUŘIMSKÁ, L. – ŠVEJSTIL, R.Vliv kulinárního zpracování na mikrobiologickou kvalitu potemníka moučného (Tenebrio molitor). 2022, Sborník příspěvků 50. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin CzechFoodChem 2022, Praha 23. - 25. 5. 2022, s. 105-107, ISBN 978-80-7592-102-4. |
ŠKVOROVÁ, P. – ŠVEJSTIL, R. – KOUŘIMSKÁ, L.The effect of culinary processing on the microbiological quality of Tenebrio molitor. 2022, Book of Abstracts of the 6th International Conference on Metrology in Food and Nutrition „6th IMEKOFOODS“, Dubrovník 7. - 9. 11. 2022, s. 48, ISBN 978-953-7124-12-0. |
ŠKVOROVÁ, P. – KOUŘIMSKÁ, L.Změny stability potravin vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením. 2022, Zborník vedeckých prác XIX. vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou „Bezpečnosť a kontrola potravín“, Piešťany 6.4-8.4.2022, s. 143-151, ISBN 978-80-8266-007-7
. |
KOUŘIMSKÁ, L. – SABOLOVÁ, M. – KULMA, M. – ŠKVOROVÁ, P. – **VESELÁ, K. – KUREČKA, M.Are edible insects suitable for people suffering gout?. 2022, Book of Abstracts of the 6th International Conference on Metrology in Food and Nutrition „6th IMEKOFOODS“, Dubrovnik, 7-9th November 2022, s. 49, ISBN: 978-953-7124-12-0. |
KOUŘIMSKÁ, L. – SABOLOVÁ, M. – KULMA, M. – ŠKVOROVÁ, P. – **VESELÁ, K. – KUREČKA, M.Puriny a jejich metabolity v jedlém hmyzu. 2022, Sborník příspěvků, 50. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin CzechFoodChem 2022, 23.-25. 5. 2022, s. 13-17, ISBN 978-80-7592-102-4. |
KOUŘIMSKÁ, L. – SABOLOVÁ, M. – KULMA, M. – ŠKVOROVÁ, P. – **VESELÁ, K. – KUREČKA, M.Je jedlý hmyz vhodný pro jedince s metabolickým onemocněním dna?. 2022, Zborník vedeckých prác XIX. vedecké konferencie s medzinárodnou účasťou „Bezpečnosť a kontrola potravín“, Piešťany, 06.04.2022-08.04.2022, s. 109-114, ISBN 978-80-8266-007-7. |
CAPOUCHOVÁ, I. – KOUŘIMSKÁ, L. – PAZDERŮ, K. – ŠKVOROVÁ, P. – BOŽIK, M. – **KONVALINA, P. – DVOŘÁK, P. – **DVOŘÁČEK, V. Fatty acid profile of new oat cultivars grown via organic and conventional farming. JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, 2021, roč. 98, č. March 2021, s. 0-0. ISSN: 0733-5210. |
ŠKVOROVÁ, P. – KOUŘIMSKÁ, L. – **ŠEVČÍK, R.Technologické zpracování jedlého hmyzu. 2021, Bezpečnosť a kvalita potravín - zborník vedeckých prác, XVIII. vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou „Bezpečnosť a kontrola potravín“, Piešťany 22-24. 9. 2021, p. 134-138. ISBN 978-80-552-2353-7. |
ŠKVOROVÁ, P. – KOUŘIMSKÁ, L. – KULMA, M. – KUREČKA, M.Influence of feed on nutritional quality Gryllus assimilis. 2021, Book of Abstracts of the INSECTA 2021 International Conference, Magdeburg, 8-9th September 2021, p. 77. ISSN 0947-7314. |
ŠKVOROVÁ, P. – KOUŘIMSKÁ, L.The effect of microwave treatment on quality and oxidation stability of nuts and almonds. 2020, The Book of Abstracts of the 5th International Conference on Metrology in Food and Nutrition „IMEKOFOODS 5“, Prague 16-18th September 2020, p. 64-65. ISBN 978-80-213-3036-8.. |