| FAPPZ PEF TF FŽP FLD FTZ IVP | ŠZP ŠLP VS | KTV OIKT SIC KAM | @ | English

ČZU WhitePages

Úvod Lidé na ČZU Předměty Útvary Projekty Akce
Vizualizace (b)

Lidé na ČZU

Abecední seznam

Ing. Zora Kotíková, Ph.D. (9067)

Kontakty
Kód předmětu Název předmětu
Citace

ŽALMANOVÁ, T. – HOŠKOVÁ, K. – NEVORAL, J. – PROKEŠOVÁ, Š. – ADÁMKOVÁ, K. – KOTÍKOVÁ, Z. – PETR, J. Story of Bisphenol S – Steps from Bad to Worse. Anthropologia Integra, 2016, roč. 7, č. 1, s. 7-12. ISSN: 1804-6657.

KOTÍKOVÁ, Z. – ŠULC, M. – LACHMAN, J. – PIVEC, V. – ORSÁK, M. – HAMOUZ, K. Carotenoid profile and retention in yellow-, purple- and red-fleshed potatoes after thermal processing. Food Chemistry, 2016, roč. 197, č. Part A, s. 992-1001. ISSN: 0308-8146.

HAMOUZ, K. – PAZDERŮ, K. – LACHMAN, J. – ČEPL, J. – KOTÍKOVÁ, Z. Effect of cultivar, flesh colour, locality and year on carotenoid content in potato tubers. Plant, Soil and Environment, 2016, roč. 62, č. 2, s. 86-91. ISSN: 1214-1178.

LACHMAN, J. – KOTÍKOVÁ, Z. – HEJTMÁNKOVÁ, A. – PIVEC, V. – PŠENIČNAJA, O. – ŠULC, M. – STŘALKOVÁ, R. – DĚDINA, M. Resveratrol and piceid isomers concentrations in grapevine shoots, leaves, and tendrils. Horticultural Science, 2016, roč. 43, č. 1, s. 25-32. ISSN: 0862-867X.

LACHMAN, J. – HAMOUZ, K. – ORSÁK, M. – KOTÍKOVÁ, Z. Carotenoids in potatoes – a short overview. Plant, Soil and Environment, 2016, roč. 62, č. 10, s. 474-481. ISSN: 1214-1178.

LACHMAN, J. – HEJTMÁNKOVÁ, A. – TÁBORSKÝ, J. – KOTÍKOVÁ, Z. – PIVEC, V. – STŘALKOVÁ, R. – VOLLMANNOVÁ, A. – BOJŇANSKÁ, T. – DĚDINA, M. Evaluation of oil content and fatty acid composition in the seed of grapevine varieties. LWT-Food Science and Technology, 2015, roč. 63, č. 1, s. 620-625. ISSN: 0023-6438.

LACHMAN, J. – KOTÍKOVÁ, Z. – ZÁMEČNÍKOVÁ, B. – MIHOLOVÁ, D. – SZÁKOVÁ, J. – VODIČKOVÁ, H. Effect of cadmium stress on barley tissue damage and essential metal transport into plant. Open Life Sciences, 2015, roč. 10, č. 1, s. 30-39. ISSN: 2391-5412.

ŠULC, M. – KOTÍKOVÁ, Z. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Kvantifikace amygdalinu a jeho degradačních produktů pomocí derivatizace v LC-ESI-MS/MS. 2015, .

PAZNOCHT, L. – VODIČKOVÁ, H. – LE MINH, P. – NOVÁKOVÁ, K. – ZÁMEČNÍKOVÁ, B. – KOTÍKOVÁ, Z. – MIHOLOVÁ, D. – NAVRÁTIL, T. Influence of Cadmium on its Metabolism and Changes of Content of Nutritionally Important Compounds in Spring Barley . In Modern Electrochemical Methods XXXV, Collection of Conference Proceedings Jetřichovice. Praha: BEST SERVIS, USTI NAD LABEM, 2015. s. 166-169.

LACHMAN, J. – HEJTMÁNKOVÁ, A. – KOTÍKOVÁ, Z. – DĚDINA, M. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Towards complex utilisation of winemaking residues: Antioxidant content in grape seeds as a by-product of winemaking and in vine canopy after trimming. 2014, Abstracts Book of the 8th ISANH World Congress on Polyphenols Applications, 5-6 June 2014, Lisbon Portugal: 55. International Society of Antioxidants in Nutrition and Health. ISBN 978-2-35609-073-7.

PŠENIČNAJA, O. – KOTÍKOVÁ, Z. – HEJTMÁNKOVÁ, A. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Determination of stilbene-type compounds in the annual shoots and bark of grapevine. 2014, Abstracts book of the 30th international symposium of chromatography, 14.-18.September 2014, Salzburg Austria. www.isc2014.at. s. 91.

POPOV, M. – KOTÍKOVÁ, Z. – PIVEC, V. – HEJTMÁNKOVÁ, A. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Representation of dominant polyphenols in grape marc. 2014, Abstracts book of the 30th international symposium of chromatography, 14-18 September 2014, Salzburg Austria. www.isc2014.at. s. 86 .

LACHMAN, J. – HEJTMÁNKOVÁ, A. – KOTÍKOVÁ, Z. – DĚDINA, M. – STŘALKOVÁ, R. – HÖNIG, V. Stability of Grape Seed Oil and its Antioxidant Tocotrienols. In 2nd International Conference on Materials, Transportation and Environmental Engineering, CMTEE 2014 30.07.2014, Čína, Kunming. : Trans Tech Publicatins Ldt, 2014. s. 370-373.

LACHMAN, J. – HEJTMÁNKOVÁ, K. – KOTÍKOVÁ, Z. Tocols and Carotenoids of Einkorn, Emmer and Spring Wheat Varieties: Selection for Breeding and Production. JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, 2013, roč. 57, č. 2, s. 207-214. ISSN: 0733-5210.

LACHMAN, J. – HAMOUZ, K. – MUSILOVÁ, J. – HEJTMÁNKOVÁ, K. – KOTÍKOVÁ, Z. – PAZDERŮ, K. – DOMKÁŘOVÁ, J. – PIVEC, V. – CIMR, J. Effect of peeling and three cooking methods on the content of selected phytochemicals in potato tubers with various colour of flesh. ..., 2013, roč. 138, č. 2-3, s. 1189-1197.

FERNÁNDEZ CUSIMAMANI, E. – RAJCHL, A. – LACHMAN, J. – ČÍŽKOVÁ, H. – KVASNIČKA, F. – KOTÍKOVÁ, Z. – MILELLA, L. – VOLDŘICH, M. Impact of yacon landraces cultivated in the Czech Republic and their ploidy on the short- and long-chain fructooligosaccharides content in tuberous roots . ..., 2013, roč. 54, č. 1, s. 80-86.

HEJTMÁNKOVÁ, K. – KOTÍKOVÁ, Z. – HAMOUZ, K. – PIVEC, V. – VACEK, J. – LACHMAN, J. Influence of flesh colour, year and growing area on carotenoid and anthocyanin content in potato tubers. JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS, 2013, roč. 32, č. 1, s. 20-27. ISSN: 0889-1575.

KOTÍKOVÁ, Z. – ZÁMEČNÍKOVÁ, B. – MIHOLOVÁ, D. – VODIČKOVÁ, H. – SZÁKOVÁ, J. – LACHMAN, J. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Vliv Cd stresu na obsah Ca, Mn, Zn, Fe a Cu ve vybraných orgánech ječmene (Hordeum sativum L.). 2013, Vliv abiotických a biotických stresorů na vlastnosti rostlin 2013. Recenzovaný sborník příspěvků, 13.-14.2.2013, VÚRV Praha Ruzyně, v.v.i.; ISBN 978-80-213-2357-5 a ISBN 978-80-7427-131-1,s. 264-267. .

ZÁMEČNÍKOVÁ, B. – VODIČKOVÁ, H. – MIHOLOVÁ, D. – KOTÍKOVÁ, Z. – LACHMAN, J. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Využití konduktometrické metody pro indikaci poškození rostlinných pletiv kadmiem. 2013, Sborník přednášek mezinárodní odborné konference XXXIII. Moderní elektrochemické metody, Jetřichovice u Děčína, 20.-24.5.2013, Ústav fyzikální chemie J. Heyrovského AV ČR, v.v.i. ISBN 978-80-905221-1-4, s. 248-251.

LACHMAN, J. – MUSILOVÁ, DOC. ING. PHD., J. – KOTÍKOVÁ, Z. – HEJTMÁNKOVÁ, K. – ORSÁK, M. – PŘIBYL, J. Spring, einkorn and emmer wheat species – potential rich sources of free ferulic acid and other phenolic compounds. JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, 2012, roč. 58, č. 8, s. 347-353. ISSN: 0733-5210.

HEJTMÁNKOVÁ, K. – KOTÍKOVÁ, Z. Stabilita vinného oleje v závislosti na různých způsobech skladování. Agritech Science, 2012, roč. 6, č. 1, s. 1-6. ISSN: 1802-8942.

PŘIBYL, J. – HEJTMÁNKOVÁ, K. – KOTÍKOVÁ, Z. – PIVEC, V. – LACHMAN, J. – KOLIHOVÁ, D. – MIHOLOVÁ, D. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Determination of the Effect of the Variety on the Content of Carotenoids and Tocopherols in Peeled Buckwheat (Fagopyrum) Achenes. 2012, Book of Abstracts of Chemical Reactions in Foods VII, November 14-16 2012, Eds. Pulkrabová, J., Tomaniová, J., Godulová, V., Cejpek, K., Hajšlová, J. s. 131, ICT Prague Press, 313 s., ISBN: 978-80-7080-836-8.

KOTÍKOVÁ, Z. – LACHMAN, J. – HEJTMÁNKOVÁ, A. – HEJTMÁNKOVÁ, K. Determination of antioxidant activity and antioxidant content in tomato varieties and evaluation of mutual interactions between antioxidants. LWT-Food Science and Technology, 2011, roč. 44, č 8, s. 1703-1710. ISSN: 0023-6438.

KOTÍKOVÁ, Z. – HEJTMÁNKOVÁ, A. – LACHMAN, J. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Determination of Carotenoids in Commonly Consumed Vegetables. 2011. 36th International Symposium on High-Performance Liquid Phase Separations and Related Techniques, HPLC 2011. Session 1 – Advances in Separation Techniques, 19.06. – 23.06.2011, Budapest, Hungary. Book of Abstracts, P1-G-212-TU, 220-220.

LACHMAN, J. – HEJTMÁNKOVÁ, K. – KOTÍKOVÁ, Z. – JÍRŮ, K. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Lipophilic Antioxidants of Einkorn, Emmer and Spring Wheat Varieties. 2011. EuroCereal 2011 – Science and Technology Meeting Real World Chalenges, Chipping Campden, Gloucestershire, 6.-7.12.2011, Campden BRI and Elsevier, O 21,P 12, s. 1-2.

Hydrophilic and Lipophilic Antioxidants in New Genetic Sources of Emmer, Einkorn and Spring Wheat and Triticale - prof. Ing. Lachman Jaromír, CSc.; Ing. Hejtmánková Kateřina; Ing. Kotíková Zora; Ing. Orsák Matyáš, Ph.D., 2010

Biologically active compounds in coloured varieties of potatoes - Ing. Hejtmánková Kateřina; Ing. Kotíková Zora; Ing. Pivec Vladimír, CSc.; Ing. Orsák Matyáš, Ph.D.; prof. Ing. Hamouz Karel, CSc.; prof. Ing. Lachman Jaromír, CSc.; Vacek J., 2010

Determination of Carotenoids in Different Varieties of Tomatoes (Lycopersicum esculentum Mill.) and Their Contribution to Total Antioxidant Activity - Ing. Kotíková Zora; doc. Ing. Hejtmánková Alena, CSc.; Ing. Hejtmánková Kateřina, 2010

Sledování obsahu a stability vitaminu E a vitaminu A v mléce - doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc., Ing. Zora Kotíková, Ing. Kateřina Hejtmánková, Ing. Vladimír Pivec, CSc., Ondřej Elich (externí), 2010

Hydrophilic and lipophilic antioxidants in new genetic sources of emmer, einkorn and spring wheat and triticale - prof. Ing. Jaromír Lachman, CSc., Ing. Kateřina Hejtmánková, Ing. Zora Kotíková, Ing. Matyáš Orsák, Ph.D., 2010

KOTÍKOVÁ, Z. – HEJTMÁNKOVÁ, A. – LACHMAN, J. Determination of the influence of variety and level of maturity on the content and development of carotenoids in tomatoes. Czech Journal of Food Sciences - Special Issue, 2009, roč. 27, č. 0, s. 200 - 203. ISSN: 1212-1800.

Movement of heavy metals among environment, mucoid egg capsules and tadpoles od the Agilele frog (Rana dalmatina) - Ing. Šebková Kamila; Ing. Vojar Jiří; Ing. Vojar Jiří, Ph.D.; Ing. Kotíková Zora; Ing. Miholová Daniela, CSc., 2009

 
page foot