| FAPPZ PEF TF FŽP FLD FTZ IVP | Statky Lesy Vinařství | KTV OIKT SIC KAM | @ | English

ČZU WhitePages

Úvod Lidé na CZU Predmety Útvary Projekty Akce
Vizualizace (b)

Lidé na CZU

Abecední seznam

prof. Ing. Lenka Kourimská, Ph.D. (3533)

kontakty
Položka:
:: Úřední hodiny ::
kod_predmetu nazev_predmetu
citace

Effect of Killing and Technological Processing on Microbiological Quality of Edible Insects - , 2024

Different thermal treatments affect the nutritional value and antioxidant activity of sardines and sprats - , 2024

Evaluating protein quality in edible insects: A comparative analysis of house cricket, yellow mealworm, and migratory locust using DIAAS methodologies - , 2024

Culinary treatments impact the digestibility and protein quality of edible insects: a case study with Tenebrio molitor and Gryllus assimilis - , 2024

Comparison of Cricket Protein Powder and Whey Protein Digestibility - , 2024

JÍLKOVÁ Anna; LAMPOVÁ Barbora; KÁDE Ondrej; KOURIMSKÁ Lenka; CHRPOVÁ Diana; KAISEROVÁ Iveta a MATOULEK Martin. Resting Energy Expenditure in Patients with Extreme Obesity: Comparison of the Harris-Benedict Equation with Indirect Calorimetry. Online. Journal of Clinical Medicine. Basel:MDPI AG, roc. 13 (2024), s. 1-13. 2077-0383 Dostupné z: 10.3390/jcm13195993

KOPECKÁ Anežka; KOURIMSKÁ Lenka; ŠKVOROVÁ Petra; KURECKA Michal a KULMA Martin. Effect of Temperature on the Nutritional Quality and Growth Parameters of Yellow Mealworm (Tenebrio molitor L.): A Preliminary Study. Online. Applied Sciences-BASEL. Basel:MDPI AG, roc. 14 (2024), s. 1-13. 2076-3417 Dostupné z: 10.3390/app14062610

HASSEN Hayat; ŠKVOROVÁ Petra; POKHREL Kshitiz; KULMA Martin; PIATKOWSKA Ewa; KOSTOGRYS Renata B.; KOURIMSKÁ Lenka; TARKO Tomasz a FRANCZYK-ZAROW Magdalena. Effect of Diets with the Addition of Edible Insects on the Development of Atherosclerotic Lesions in ApoE/LDLR-/- Mice. Online. International Journal of Molecular Sciences. Basel:Molecular Diversity Preservation Int, roc. 25 (2024), s. 1-17. 1422-0067 Dostupné z: 10.3390/ijms25137256

MACHADO Ignacio; PRIEDE Andrés Suárez; RODRÍGUEZ Mario Corte; HEATH David; HEATH Ester; KULMA Martin; BETTMER Jörg; MONTES-BAYÓN María a KOURIMSKÁ Lenka. Bioaccessibility of trace elements and Fe and Al endogenic nanoparticles in farmed insects: Pursuing quality sustainable food. Online. Food Chemistry. Oxford:Elsevier Science, roc. 458 (2024), s. 1-9. 0308-8146 Dostupné z: 10.1016/j.foodchem.2024.140229

ŠKVOROVÁ Petra; KULMA Martin; BOŽIK Matej; KURECKA Michal; PLACHÝ Vladimír; SLAVIKOVA Daniela; SEBELOVA Katerina a KOURIMSKÁ Lenka. Evaluation of rapeseed cake as a protein substitute in the feed of edible crickets: A case study using Gryllus assimilis. Online. Food Chemistry. Oxford:Elsevier Science, roc. 441 (2024), s. 1-7. 0308-8146 Dostupné z: 10.1016/j.foodchem.2023.138254

LAMPOVÁ Barbora; DOSKOCIL Ivo; KOURIMSKÁ Lenka a KOPEC Aneta. N-3 polyenové mastné kyseliny a jejich vliv na onemocnení covid-19. Online. Výživa a potraviny. Praha:Spolecnost pro výživu, roc. 79 (2024), s. 11-14. 1211-846X Dostupné z:

MUSIIENKO Daria a KOURIMSKÁ Lenka. Rychlé metody v senzorické analýze potravin. Výživa a potraviny. Praha:Spolecnost pro výživu, roc. 79 (2024), s. 25-26. 1211-846X

POSPIECH Matej; PECOVÁ Martina; BARTLOVÁ Marie; JAVURKOVÁ Zdenka; KOPECKÁ Anežka; ŠEBELOVÁ Katerina; POSPÍŠIL Ondrej; KULMA Martin; FOLKE Jakub; TREMLOVÁ Bohuslava; KOURIMSKÁ Lenka a HAJŠLOVÁ Jana. Development of Indirect Sandwich ELLA for Detection of Insects in Food. Online. Applied Sciences-BASEL. Basel:MDPI AG, roc. 14 (2024), s. 1-11. 2076-3417 Dostupné z: 10.3390/app142310794

POKHREL Kshitiz; KOURIMSKÁ Lenka; RUDOLF Ondrej a KHALILI TILAMI Sarvenaz. Oxidative stability of crude oils relative to tocol content from eight oat cultivars: Comparing the Schaal oven and Rancimat tests. Online. JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS. Praha:Neuveden, roc. 126 (2024), s. 1-9. 0889-1575 Dostupné z: 10.1016/j.jfca.2023.105918

Artificial Polyploidization Enhances Morphological, Physiological, and Biological Characteristics in Melothria scabra Naudin - , 2024

Mlécný výrobek na bázi cerstvého sýra se zvýšeným obsahem nenasycených mastných kyselin - , 2024

Cerstvý bezlaktózový sýr s prídavkem cokolády - , 2024

Bezlaktózový syrovátkový nápoj s prídavkem cokolády - , 2024

Sycený bezlaktózový syrovátkový nápoj s ovocným džusem s príchutí manga a maracuji - , 2024

{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi}

{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi}

{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi}

{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi}

{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi}

{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi}

{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi}

{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi}

{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi}

{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi}

{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi}

{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi}

{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi}

{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi}

{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi}

{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi}

{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi}

{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi}

{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi}

{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi}

{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi}

{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi}

{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi}

{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi}

{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi}

{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi}

{authors} {year}. {title}. {format} {edition}. {place}{publisher}, {isbn} {doi}

SABOLOVÁ, M. Investigating purine and uric acid contents of various development stages of artificially reared edible insects. Journal of Insects as Food and Feed , 2023, roc. neuvedeno, c. 13 June 2022, s. 0-0. ISSN: 2352-4588.

BUREŠOVÁ Barbora; KOTÍKOVÁ Zora; PAZNOCHT Luboš; LACHMAN Jaromír; PODHORECKÁ Klára; MARTINEK Petr; KURECKA Michal; ŠKVOROVÁ Petra; LAMPOVÁ Barbora a KOURIMSKÁ Lenka. Does the addition of edible insects affect the formation of acrylamide during bread baking?. Online. Journal of Insects as Food and Feed . Neuveden:Neuveden, roc. 9 (2023), s. 1565-1576. 2352-4588 Dostupné z: 10.1163/23524588-20230016

KOURIMSKÁ Lenka; KVASNICKA František; KURECKA Michal; RAJCHL Aleš; ŠKVOROVÁ Petra a KULMA Martin. Taurine content of insects used as feed. Online. Journal of Insects as Food and Feed . Neuveden:Neuveden, roc. 9 (2023), s. 1151-1157. 2352-4588 Dostupné z: 10.3920/JIFF2022.0140

KVASNICKA František; KOURIMSKÁ Lenka; BLEHA Roman; ŠKVOROVÁ Petra; KULMA Martin a RAJCHL Aleš. Electrophoretic determination of chitin in insects. Online. Journal of Chromatography A. Amsterdam:Elsevier Science, roc. 1695 (2023), s. 1-10. 0021-9673 Dostupné z: 10.1016/j.chroma.2023.463952

KULMA Martin; ŠKVOROVÁ Petra; PETRÍCKOVÁ Dora a KOURIMSKÁ Lenka. A descriptive sensory evaluation of edible insects in Czechia: do the species and size matter?. Online. International Journal of Food Properties. New York:Marcel Dekker, roc. 26 (2023), s. 218-230. 1094-2912 Dostupné z: 10.1080/10942912.2022.2161569

BUŠOVÁ Milena; KOURIMSKÁ Lenka; DOLEŽAL Marek; ILKO Vojtech; REVENCO Diomid; ZARE Mahyar; MATOUŠEK Jan; FERROCINO Ilario; FRANCIOSA Irene; SMEJKAL Petr; PRESLICKA Matej a PROKEŠOVÁ Markéta. Fatty Acid Profile, Atherogenic and Thrombogenic Indices, and Meat Quality as the Effect of Feed Additive in African Catfish Clarias gariepinus (Burchell, 1822). Online. Applied Sciences-BASEL. Basel:MDPI AG, roc. 13 (2023), s. 1-22. 2076-3417 Dostupné z: 10.3390/app131810058

SABOLOVÁ Monika; KULMA Martin; PETRÍCKOVÁ Dora; KLETECKOVÁ Katerina a KOURIMSKÁ Lenka. Changes in purine and uric acid content in edible insects during culinary processing. Online. Food Chemistry. Oxford:Elsevier Science, roc. 403 (2023), s. 1-8. 0308-8146 Dostupné z: 10.1016/j.foodchem.2022.134349

HANKOVÁ Katerina; LUPOMESKÁ Petra; NOVÝ Pavel; VŠETECKA Daniel; KLOUCEK Pavel; KOURIMSKÁ Lenka; HLEBOVA Miroslava a BOŽIK Matej. Effect of Conventional Preservatives and Essential Oils on the Survival and Growth of Escherichia coli in Vegetable Sauces: A Comparative Study. Online. Foods. Basel:MDPI AG, roc. 12 (2023), s. 1-12. 2304-8158 Dostupné z: 10.3390/foods12152832

**WEBER, N. – KOURIMSKÁ, L. – KULMA, M. – PETRÍCKOVÁ, D. – **SEUFERT, F. – **RYCHLIK, M. Folate contents in insects as promising food components quantified by stable isotope dilution. Frontiers in Nutrition, 2022, roc. 9, c. September 2022, s. 0-0.

POKHREL, K. – KOURIMSKÁ, L. – PAZDERU, K. – CAPOUCHOVÁ, I. – BOŽIK, M. Lipid content and fatty acid profile of various European and Canadian hulled and naked oat genotypes. JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, 2022, roc. 108, c. NOV 2022, s. 1-9. ISSN: 0733-5210.

**POHORELÁ, B. – **GRAMBLICKA, T. – **DOLEŽAL, M. – **DVORÁKOVÁ, D. – **PULKRABOVÁ, J. – KOURIMSKÁ, L. – **ILKO, V. – **PÁNEK, J. Nutritional Quality and Assessment of Contaminants in Farmed Atlantic Salmon (Salmo salar L.) of Different Origins. JOURNAL OF FOOD QUALITY, 2022, roc. 2022, c. september, s. 1-9. ISSN: 0146-9428.

KHALILI TILAMI, S. – KOURIMSKÁ, L. Assessment of the Nutritional Quality of Plant Lipids Using Atherogenicity and Thrombogenicity Indices. Nutrients, 2022, roc. 14, c. 18, s. 1-18. ISSN: 2072-6643.

SOUKUP, J. – KOURIMSKÁ, L. – SABOLOVÁ, M. – OKROUHLÁ, M. Effects of frying oil type on its stability and composition of fried food. Czech Journal of Food Sciences, 2022, roc. 40, c. 4, s. 323-330. ISSN: 1212-1800.

POPELÁROVÁ, E. – VLKOVÁ, E. – ŠVEJSTIL, R. – KOURIMSKÁ, L. The Effect of Microwave Irradiation on the Representation and Growth of Moulds in Nuts and Almonds. Foods, 2022, roc. 11, c. 2, s. 1-8. ISSN: 2304-8158.

**PRUCHOVÁ, K. – **PODSKALSKÁ, T. – **KRUŽÍK, V. – KOURIMSKÁ, L. – SUS, J. – **CÍŽKOVÁ, H. Volatile compounds and selected qualitative parametres of apples from organic and integrated farming - can we evaluate the difference?. Journal of Food and Nutrition Research, 2022, roc. 61, c. 1, s. 89-105. ISSN: 1336-8672.

ŠKVOROVÁ, P. – KOURIMSKÁ, L. – ŠVEJSTIL, R.Vliv kulinárního zpracování na mikrobiologickou kvalitu potemníka moucného (Tenebrio molitor). 2022, Sborník príspevku 50. Symposium o nových smerech výroby a hodnocení potravin CzechFoodChem 2022, Praha 23. - 25. 5. 2022, s. 105-107, ISBN 978-80-7592-102-4.

ŠKVOROVÁ, P. – ŠVEJSTIL, R. – KOURIMSKÁ, L.The effect of culinary processing on the microbiological quality of Tenebrio molitor. 2022, Book of Abstracts of the 6th International Conference on Metrology in Food and Nutrition „6th IMEKOFOODS“, Dubrovník 7. - 9. 11. 2022, s. 48, ISBN 978-953-7124-12-0.

ŠKVOROVÁ, P. – KOURIMSKÁ, L.Zmeny stability potravin vuci žluknutí po ošetrení mikrovlnným zárením. 2022, Zborník vedeckých prác XIX. vedecká konferencia s medzinárodnou úcastou „Bezpecnost a kontrola potravín“, Pieštany 6.4-8.4.2022, s. 143-151, ISBN 978-80-8266-007-7 .

KOURIMSKÁ, L. – KULMA, M.Nutricní hodnota hmyzu a jeho prijímání konzumenty. 2022, Sborník prednášek a posteru, Hygiena a technologie potravin LI. Lenfeldovy a Höklovy dny, Brno, 12.-13. 10. 2022, s. 38-42, ISBN: 978-80-7305-876-0.

KOURIMSKÁ, L. – SABOLOVÁ, M. – KULMA, M. – ŠKVOROVÁ, P. – **VESELÁ, K. – KURECKA, M.Are edible insects suitable for people suffering gout?. 2022, Book of Abstracts of the 6th International Conference on Metrology in Food and Nutrition „6th IMEKOFOODS“, Dubrovnik, 7-9th November 2022, s. 49, ISBN: 978-953-7124-12-0.

KOURIMSKÁ, L. – SABOLOVÁ, M. – KULMA, M. – ŠKVOROVÁ, P. – **VESELÁ, K. – KURECKA, M.Puriny a jejich metabolity v jedlém hmyzu. 2022, Sborník príspevku, 50. symposium o nových smerech výroby a hodnocení potravin CzechFoodChem 2022, 23.-25. 5. 2022, s. 13-17, ISBN 978-80-7592-102-4.

**ŠMÍDOVÁ, Z. – **LAKNEROVÁ, I. – **URBAN, M. – KOURIMSKÁ, L. – **HAJŠLOVÁ, J.Materiální a elektronické vybavení infrastruktury METROFOOD. 2022, Sborník príspevku, 50. symposium o nových smerech výroby a hodnocení potravin CzechFoodChem 2022, 23.05.2022-25.05. 2022, s. 79-80, ISBN 978-80-7592-102-4.

KOURIMSKÁ, L. – SABOLOVÁ, M. – KULMA, M. – ŠKVOROVÁ, P. – **VESELÁ, K. – KURECKA, M.Je jedlý hmyz vhodný pro jedince s metabolickým onemocnením dna?. 2022, Zborník vedeckých prác XIX. vedecké konferencie s medzinárodnou úcastou „Bezpecnost a kontrola potravín“, Pieštany, 06.04.2022-08.04.2022, s. 109-114, ISBN 978-80-8266-007-7.

KULMA, M. – PETRÍCKOVÁ, D. – KURECKA, M. – KOTÍKOVÁ, Z. – TÁBORSKÝ, J. – MICHLOVÁ, T. – KOURIMSKÁ, L. Effect of carrot supplementation on nutritional value of insects: a case study with Jamaican field cricket (Gryllus assimilis) . Journal of Insects as Food and Feed , 2022, roc. 8, c. 6, s. 621-629. ISSN: 2352-4588.

KOURÍM, P. – KOURIMSKÁ, L. – **KOVARÍKOVÁ, I. – BLAHOVEC, J. Sensory evaluation test of electroporated carrots. Research in Agricultural Engineering (Zemedelská technika), 2022, roc. 68, c. 2, s. 1-4. ISSN: 1212-9151.

LAMPOVÁ, B. – DOSKOCIL, I. – KOURIMSKÁ, L. – **KOPEC, A. N-3 polyunsaturated fatty acids may affect the course of COVID-19. Frontiers in Immunology, 2022, roc. 13, c. 2022, s. 1-12. ISSN: 1664-3224.

ŠKVOROVÁ, P. – KOURIMSKÁ, L. – **ŠEVCÍK, R.Technologické zpracování jedlého hmyzu. 2021, Bezpecnost a kvalita potravín - zborník vedeckých prác, XVIII. vedecká konferencia s medzinárodnou úcastou „Bezpecnost a kontrola potravín“, Pieštany 22-24. 9. 2021, p. 134-138. ISBN 978-80-552-2353-7.

ŠKVOROVÁ, P. – KOURIMSKÁ, L. – KULMA, M. – KURECKA, M.Influence of feed on nutritional quality Gryllus assimilis. 2021, Book of Abstracts of the INSECTA 2021 International Conference, Magdeburg, 8-9th September 2021, p. 77. ISSN 0947-7314.

KOURIMSKÁ, L.METROFOOD jako infrastruktura v oblasti potravinárských ved a výživy v EU a CR. 2021, Sborník príspevku, On-line symposium o nových smerech výroby a hodnocení potravin CzechFoodChem 2021, 24.-26. 5. 2021, s. 24-25, ISBN 978-80-7592-102-4.

KOURIMSKÁ, L.; idPublikace = 88610; Název: Hmyz jako nová perspektivní potravina a krmivo-- Neexistuje podtyp publikace --

KOURIMSKÁ, L. – POKHREL, K. – **FLORIÁNOVÁ, J. – BOŽIK, M. – **HORCICKA, P.Fat content and fatty acid profiles of recently registered varieties of naked and hulled oats with and without husks. 2021, Sborník príspevku, On-line symposium o nových smerech výroby a hodnocení potravin CzechFoodChem 2021, 24.-26. 5. 2021, s. 46-51, ISBN 978-80-7592-102-4.

**ADÁMEK, M. – **MLCEK, J. – **ADÁMKOVÁ, A. – **MIŠUREC, V. – **ORSAVOVÁ, J. – **BUCKOVÁ, M. – **BÚRAN, M. – **PLÁŠKOVÁ, A. – KOURIMSKÁ, L. Basil – a comparison of the total phenolic content and antioxidant activity in selected cultivars. Potravinárstvo, 2021, roc. 15, c. 2021, s. 445-452. ISSN: 1337-0960.

**MLCEK, J. – **ADÁMKOVÁ, A. – **ADÁMEK, M. – **BORKOVCOVÁ, M. – **BEDNÁROVÁ, M. – KOURIMSKÁ, L. – **HLOBILOVÁ, V. Selected aspects of edible insect rearing and consumption – A review. Czech Journal of Food Sciences, 2021, roc. 39, c. 3, s. 149-159. ISSN: 1212-1800.

KOURIMSKÁ, L. – POKHREL, K. – BOŽIK, M. – KHALILI TILAMI, S. – **HORCICKA, D. Fat content and fatty acid profiles of recently registered varieties of naked and hulled oats with and without husks. JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, 2021, roc. 99, c. 2021, s. 0-0. ISSN: 0733-5210.

CAPOUCHOVÁ, I. – KOURIMSKÁ, L. – PAZDERU, K. – ŠKVOROVÁ, P. – BOŽIK, M. – **KONVALINA, P. – DVORÁK, P. – **DVORÁCEK, V. Fatty acid profile of new oat cultivars grown via organic and conventional farming. JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, 2021, roc. 98, c. March 2021, s. 0-0. ISSN: 0733-5210.

SABOLOVÁ, M. – KULMA, M. – KOURIMSKÁ, L. Sex-dependent differences in purine and uric acid contents of selected edible insects. JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS, 2021, roc. 96, c. March 2021, s. 0-0. ISSN: 0889-1575.

KURECKA, M. – KULMA, M. – PETRÍCKOVÁ, D. – PLACHÝ, V. – KOURIMSKÁ, L. Larvae and pupae of Alphitobius diaperinus as promising protein alternatives. EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, 2021, roc. 247, c. 10, s. 2527-2532. ISSN: 1438-2377.

KOURIMSKÁ, L. Nová legislativa ohledne hmyzu jako krmiva a potraviny. Výživa a potraviny, 2021, roc. 76, c. 6, s. 167-168. ISSN: 1211-846X.

KULMA, M. – KOURIMSKÁ, L. – HOMOLKOVÁ, D. – BOŽIK, M. – PLACHÝ, V. – VRABEC, V. Effect of developmental stage on the nutritional value of edible insects. A case study with Blaberus craniifer and Zophobas morio. JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS, 2020, roc. 92, c. September, s. 1-8. ISSN: 0889-1575.

KOURIMSKÁ, L. – **KOTRBOVÁ, V. – KULMA, M. – **ADÁMKOVÁ, A. – **MLCEK, J. – SABOLOVÁ, M. – HOMOLKOVÁ, D. Attitude of assessors in the Czech Republic to the consumption of house cricket Acheta domestica L. – A preliminary study. Czech Journal of Food Sciences, 2020, roc. 38, c. 1, s. 72-76. ISSN: 1212-1800.

SABOLOVÁ, M. – KOURIMSKÁ, L. Vitamin C and nitrates contents in fruit and vegetables from farmers' markets and supermarkets. Potravinárstvo, 2020, roc. 14, c. 2020, s. 1124-1130. ISSN: 1337-0960.

KULMA, M. – TUMOVÁ, V. – **FIALOVÁ, L. – KOURIMSKÁ, L. Insect consumption in the Czech Republic: what the eye does not see, the heart does not grieve over. Journal of Insects as Food and Feed , 2020, roc. 6, c. 5, s. 525-535. ISSN: 2352-4588.

**BUŠOVÁ, M. – KOURIMSKÁ, L. – **TUCEK, M. Fatty acids profile, atherogenic and thrombogenic indices in freshwater fish common carp (Cyprinus carpio) and rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) from market chain. Central European Journal of Public Health, 2020, roc. 28, c. 4, s. 313-319. ISSN: 1210-7778.

**ADÁMEK, M. – **ADÁMKOVÁ, A. – KOURIMSKÁ, L. – **MLCEK, J. – **VOJÁCKOVÁ, K. – **ORSAVOVÁ, J. – **BUCKOVÁ, M. – FAMERA, O. – **BÚRAN, M. Sensory evaluation and acceptance of food made of edible insects. Potravinárstvo, 2020, roc. 14, c. 2020, s. 921-928. ISSN: 1337-0960.

**VOJÁCKOVÁ, K. – **MLCEK, J. – **ŠKROVÁNKOVÁ, S. – **ADÁMKOVÁ, A. – **ADÁMEK, M. – **ORSAVOVÁ, J. – **BUCKOVÁ, M. – **FIC, V. – KOURIMSKÁ, L. – **BÚRAN, M. Biologically active compounds contained in grape pomace. Potravinárstvo, 2020, roc. 14, c. 2020, s. 854-861. ISSN: 1337-0960.

KOURIMSKÁ, L. – KULMA, M. Bezpecnost konzumace jedlého hmyzu. Výživa a potraviny, 2020, roc. 2020, c. 2, s. 48-53. ISSN: 1211-846X.

PETRÍCKOVÁ, D. – KOURIMSKÁ, L. – **FERUSOVÁ, Ž. – FAMERA, O.The effect of the addition of cricket flour on the quality of bakery products. 2020, .

KOURIMSKÁ, L.Nutritional value of edible insects and perspectives of their use as an alternative source of proteins. 2020, The Book of Abstracts of the 5th International Conference on Metrology in Food and Nutrition „IMEKOFOODS 5“, Prague 16-18th September 2020, p. 52-53. ISBN 978-80-213-3036-8..

POKHREL, K. – KOURIMSKÁ, L. – BOŽIK, M.Determination of fat content and profile of fatty acids in new varieties of oats. 2020, The Book of Abstracts of the 5th International Conference on Metrology in Food and Nutrition „IMEKOFOODS 5“, Prague 16-18th September 2020, p. 62-63. ISBN 978-80-213-3036-8..

ŠKVOROVÁ, P. – KOURIMSKÁ, L.The effect of microwave treatment on quality and oxidation stability of nuts and almonds. 2020, The Book of Abstracts of the 5th International Conference on Metrology in Food and Nutrition „IMEKOFOODS 5“, Prague 16-18th September 2020, p. 64-65. ISBN 978-80-213-3036-8..

KRTICKA, M. – BOŽIK, M. – KOURIMSKÁ, L. – KLOUCEK, P.The Book of Abstracts of the 5th International Conference on Metrology in Food and Nutrition. 2020, BOOK OF ABSTRACTS, 5TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON METROLOGY IN FOOD AND NUTRITION, 16-18 SEPTEMBER 2020, CZECH UNIVERSITY OF LIFE SCIENCES PRAGUE,ISBN: 978-80-213-3036-8, DOI: 10.5281/zenodo.4017461.

HOLEC, J. – POLÁKOVÁ, J. – CERNÝ, J. – CÍTEK, J. – **CÍTKOVÁ, D. – DVORÁK, P. – FAMERA, O. – HAMOUZ, P. – HNILICKA, F. – JANOŠÍKOVÁ, M. – **KOHOUT, P. – KOURIMSKÁ, L. – KOŽNAROVÁ, V. – MATULA, S. – PAZDERU, K. – PENÍŽEK, V. – PTÁCEK, M. – PULKRÁBEK, J. – RAJMON, R. – SABOLOVÁ, M. – SOUKUP, J. – TYŠER, L. – URBAN, J. – VANEK, A. – ZÁDOROVÁ, T. – ZITA, L.Zemedelství a potraviny. 2019, Praha: Profi Press s.r.o., 223 s. ISBN: 978-80-86726-98-4.

**KOLBÁBEK, PH.D., I. – **MAXOVÁ, I. – KOURIMSKÁ, L. – LUKEŠOVÁ, D. – KOTRBA, R. Sensory Evaluation of Liver Meat Pates Made from Fresh or Frozen Eland Meat and Beef. Scientia Agriculturae Bohemica, 2019, roc. 50, c. 2, s. 71-79. ISSN: 1211-3174.

KUDRNÁCOVÁ, E. – **BUREŠ, D. – **BARTON, L. – KOTRBA, R. – CEACERO HERRADOR, F. – **HOFFMAN, L. – KOURIMSKÁ, L. The Effect of Barley and Lysine Supplementation of Pasture-Based Diet on Growth, Carcass Composition and Physical Quality Attributes of Meat from Farmed Fallow Deer (Dama dama). Animals, 2019, roc. 9, c. 2, s. 33-45. ISSN: 2076-2615.

SABOLOVÁ, M. – KOURIMSKÁ, L. Káva a hodnocení její kvality . Výživa a potraviny, 2019, roc. , c. , s. 149-151. ISSN: 1211-846X.

KULMA, M. – KOURIMSKÁ, L. – PLACHÝ, V. – BOŽIK, M. – ADÁMKOVÁ, A. – VRABEC, V. Effect of sex on the nutritional value of house cricket, Acheta domestica L.. Food Chemistry, 2019, roc. 272, c. , s. 267-272. ISSN: 0308-8146.

SOUKUP, J. – KOURIMSKÁ, L. The effect of fatty acid profile on the stability of non-traditional and traditional plant oils. ..., 2019, roc. 13, c. 1, s. 744-750. ISSN: N.

KOURIMSKÁ, L. – CÍTEK, J. – ZADINOVÁ, K. – OKROUHLÁ, M. – PANOVSKÁ, Z. – **KHATRI, Y. – STUPKA, R. Sensory quality of meat from crossbred boars in relation to their age and slaughter weight. Czech Journal of Food Sciences, 2018, roc. 36, c. 5, s. 415-419. ISSN: 1212-1800.

**BUREŠ, D. – **BARTON, L. – KUDRNÁCOVÁ, E. – **PANOVSKÁ, Z. – KOURIMSKÁ, L. Maso divokých zvírat a jeho role v lidské výžive. Výživa a potraviny, 2018, roc. 1, c. 2018, s. 9-13. ISSN: 1211-846X.

**MLCEK, J. – **ADÁMKOVÁ, A. – **ADÁMEK, M. – **BORKOVCOVÁ, M. – **BEDNÁROVÁ, M. – KOURIMSKÁ, L. Selected nutritional values of field cricket (Gryllus assimilis) and its possible use as a human food. Indian Journal of Traditional Knowledge, 2018, roc. 17, c. 3, s. 518-524. ISSN: 0972-5938.

**RYCHLIK, M. – **ZAPPA, G. – **ANORGA, L. – **BELC, N. – **CASTANHEIRA, I. – **DONARD, O. – KOURIMSKÁ, L. – **OGRINIC, N. – **OCKÉ, M. – **ZOANI, C. Ensuring Food Integrity by Metrology and FAIR Data Principles. Frontiers in Chemistry, 2018, roc. 6, c. 49, s. 1-7. ISSN: 2296-2646.

**BUŠOVÁ, M. – KOURIMSKÁ, L. Comparing the quality of honey from beekeepers and honey from the market chain. Potravinárstvo, 2018, roc. 12, c. 1, s. 364-371. ISSN: 1337-0960.

KOURIMSKÁ, L. – SABOLOVÁ, M. – **HORCICKA, D. – **RYS, S. – BOŽIK, M. Lipid content, fatty acid profile, and nutritional value of new oat cultivars. JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, 2018, roc. 84, c. November, s. 44-48. ISSN: 0733-5210.

**KOLBÁBEK, PH.D., I. – **MAXOVÁ, I. – KOURIMSKÁ, L. – LUKEŠOVÁ, D. – KOTRBA, R.Eland or Beef. Sensory Evaluation of Liver/Meat Pates Made from Fresh or Frozen Meat.. 2018, Small animal producers in Europe can financially benefit more from sale of value added product then from only carcasses or dissected cuts. Pâté is a traditional and popular product, which enables to process low value meat cuts and edible offal. Especially, when introducing on market a new exotic species like eland (Taurotragus oryx), sale of low valued cuts with higher collagen content is problematic. Therefore, we aimed to evaluate sensory traits of several pates made of liver and less valuable fresh or frozen meat cuts (neck, brisket and plate) of eland and cattle. Four batches of pâté made of fresh and frozen material (45 and 90 days) was tested by 35 panellists in 14 organoleptic traits. Two pâté batches consisted of chicken liver and beef or eland meat. Another two were made from eland or beef liver together with eland meat. Pâté made from fresh material including chicken or eland or beef liver together with eland meat or beef has showed mainly only differences in textural characteristics like in friability, overall texture being better scored for pâté including chicken livers. Chicken livers resulted also in higher intensity of colour. Freezing of material (meat and livers) before processing into pate resulted in worse scoring of final product being better scored for batches with chicken livers for sensory traits of overall appearance; pleasantness of taste, colour and intensity of colour; colour hue and textural friability; overall texture and of pleasantness of consistency. Pate made with chicken livers from frozen material had also less of off flavour. Book of Abstracts 19th Risk Factors of Food Chain 2018 Matrafured, Hungary, p. 36. ISBN 978-963-269-774-1. The whole study will be published in Scientia Agriculturae Bohemia in 2019..

KOURIMSKÁ, L. – ŠVEJSTIL, R. – POPELÁROVÁ, E. – ADÁMKOVÁ, A. – KULMA, M. – MODRÁCKOVÁ, N. – HOMOLKOVÁ, D.Food safety of edible insects from a microbiological point of view. 2018, KOURIMSKÁ, L. – ŠVEJSTIL, R. – POPELÁROVÁ, E. – ADÁMKOVÁ, A. – KULMA, M. – MODRÁCKOVÁ, N. – HOMOLKOVÁ, D. Food safety of edible insects from a microbiological point of view. In Agrarian perspectives XXVII. Food safety - food security 19.09.2018, Praha. Praha: 2018. s. 121-127..

**ZOANI, C. – **ANORGA, L. – **BELC, N. – **CASTANHEIRA, I. – **DONARD, O. – KOURIMSKÁ, L. – **KUKOVECZ, A. – **IATKO, I. – **NAJDENKOSKA, A. – **OGRINC, N. – **OZER, H. – **RYCHLIK, M. – **TSIMIDOU, M. – **LOCO, J. – **ZAPPA, G.Feasibility studies for new food matrix-Reference Materials . 2018, **ZOANI, C. – **ANORGA, L. – **BELC, N. – **CASTANHEIRA, I. – **DONARD, O. – KOURIMSKÁ, L. – **KUKOVECZ, A. – **IATKO, I. – **NAJDENKOSKA, A. – **OGRINC, N. – **OZER, H. – **RYCHLIK, M. – **TSIMIDOU, M. – **LOCO, J. – **ZAPPA, G. Feasibility studies for new food matrix-Reference Materials. In XXII World Congress of the International Measurement Confederation (IMEKO 2018) 01.01.2018, Belfast, UK. UK: IOP Conf. Series, Journal of Physics, 2018. s. 1-4..

**ZAPPA, G. – **ANORGA, L. – **BELC, N. – **CASTANHEIRA, I. – **DONARD, O. – KOURIMSKÁ, L. – **KUKOVECZ, A. – **IATCO, I. – **NAJDENKOSKA, A. – **NIEMIEN, J. – **OGRINC, N. – **OZER, H. – **RYCHLIK, M. – **TSIMIDOU, M. – **LOCO, J. – **ZOANI, C.METROFOOD-RI: a new reality to develop Reference Materials for the agrifood sector. 2018, **ZAPPA, G. – **ANORGA, L. – **BELC, N. – **CASTANHEIRA, I. – **DONARD, O. – KOURIMSKÁ, L. – **KUKOVECZ, A. – **IATCO, I. – **NAJDENKOSKA, A. – **NIEMIEN, J. – **OGRINC, N. – **OZER, H. – **RYCHLIK, M. – **TSIMIDOU, M. – **LOCO, J. – **ZOANI, C. METROFOOD-RI: a new reality to develop Reference Materials for the agrifood sector. In XXII World Congress of the International Measurement Confederation (IMEKO 2018) 03.09.2018, Belfast, UK. UK: IOP Conf. Series: Journal of Physics, 2018. s. 1-4..

ADÁMKOVÁ, A. – **MLCEK, J. – KOURIMSKÁ, L. – **BORKOVCOVÁ, M. – BUŠINA, T. – **ADÁMEK, M. – **BEDNÁROVÁ, M. – **KRAJSA, J. Nutritional potential of selected insect species reared on the island of Sumatra. International Journal of Environmental Research and Public Health, 2017, roc. 14, c. 5, s. 1-10. ISSN: 1660-4601.

**ADÁMEK, M. – ADÁMKOVÁ, A. – **BORKOVCOVÁ, PH.D., d. – **MLCEK, J. – **BEDNÁROVÁ, M. – KOURIMSKÁ, L. – **SKÁCEL, J. – **REZNÍCEK, M. Electronic nose in edible insects area. Potravinárstvo, 2017, roc. 11, c. 1, s. 446-451. ISSN: 1337-0960.

ADÁMKOVÁ, A. – **ADÁMEK, M. – **MLCEK, J. – **BORKOVCOVÁ, PH.D., d. – **BEDNÁROVÁ, M. – KOURIMSKÁ, L. – **SKÁCEL, J. – **VÍTOVÁ, E. Welfare of the mealworm (Tenebrio molitor) breeding with regard to nutrition value and food safety. Potravinárstvo, 2017, roc. 11, c. 1, s. 460-465. ISSN: 1337-0960.

POTUCKOVÁ, M. – KOURIMSKÁ, L. Effect of humates in diet of dairy cows on the raw milk main components. Potravinárstvo, 2017, roc. 11, c. 1, s. 558-563. ISSN: 1337-0960.

FAMERA, O. – HÁLOVÁ, I. – KOURIMSKÁ, L. Importance of food selection for celiac sprue disease. Scientia Agriculturae Bohemica, 2017, roc. 48, c. 4, s. 202-207. ISSN: 1211-3174.

**SADOWSKA, U. – **KOPEC, A. – KOURIMSKÁ, L. – ZÁRUBOVÁ, L. – KLOUCEK, P. The effect of drying methods on the concentration of compounds in sage and thyme. JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 2017, roc. 41, c. 6, s. 1-11. ISSN: 0145-8892.

BOŽIK, M. – CÍSAROVÁ, M. – **TANCINOVÁ, D. – KOURIMSKÁ, L. – **HLEBA, L. – KLOUCEK, P. Selected essential oil vapours inhibit growth of Aspergillus spp. in oats with improved consumer acceptability. INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS, 2017, roc. 98, c. , s. 146-152. ISSN: 0926-6690.

**SABOLOVÁ, M. – **POHORELÁ, B. – **FIŠNAR, J. – KOURIMSKÁ, L. – **CHRPOVÁ, D. – **PÁNEK, J. Formation of oxysterols during thermal processing and frozen storage of cooked minced meat. Journal of the Science of Food and Agriculture, 2017, roc. 97, c. 15, s. 5092-5099. ISSN: 0022-5142.

**NEVRZALOVÁ, A. – KOURIMSKÁ, L. – SABOLOVÁ, M. Alergenní vlastnosti ruzných druhu mlék. Výživa a potraviny, 2017, roc. 2017, c. 6, s. 146-150. ISSN: 1211-846X.

HERNANDEZ, H. – FRANKOVÁ, A. – SÝKORA, T. – KLOUCEK, P. – KOURIMSKÁ, L. – KUCEROVÁ, I. – BANOUT, J. The effect of oregano essential oil on microbial load and sensory attributes of dried meat. Journal of the Science of Food and Agriculture, 2017, roc. 97, c. 1, s. 82-87. ISSN: 0022-5142.

DOKOUPILOVÁ, A. – SVOBODOVÁ, I. – CHALOUPKOVÁ, H. – KOURIMSKÁ, L. – DVORÁKOVÁ, B. – KONCEL, R. German Shepherd Dog Milk Composition and Its Changes During Lactation. Scientia Agriculturae Bohemica, 2016, roc. 47, c. 1, s. 9-13. ISSN: 1211-3174.

KOURIMSKÁ, L. – EŠLEROVÁ, K. – KHATRI, Y. The effect of storage on quality of herbs genus Origanum. Potravinárstvo, 2016, roc. 10, c. 1, s. 207-2014. ISSN: 1337-0960.

SABOLOVÁ, M. – ADÁMKOVÁ, A. – KOURIMSKÁ, L. – CHRPOVÁ, D. – PÁNEK, J. Minor lipophilic compounds in edible insects. Potravinárstvo, 2016, roc. 10, c. 1, s. 400-406. ISSN: 1337-0960.

PATROVSKÝ, M. – KOURIMSKÁ, L. – HAVLÍKOVÁ, Š. – MARKOVÁ, J. – PECHAR, R. – RADA, V. Utilization of bacteriocin-producing bacteria in dairy products. Mljekarstvo, 2016, roc. 66, c. 3, s. 215-224. ISSN: 0026-704X.

KOURIMSKÁ, L. – ADÁMKOVÁ, A. Nutritional and sensory quality of edible insects. NFS Journal, 2016, roc. 4, c. 2016, s. 22-26. ISSN: 2352-3646.

KULMA, M. – PLACHÝ, V. – KOURIMSKÁ, L. – VRABEC, V. – BUBOVÁ, T. – ADÁMKOVÁ, A. – HUCKO, B. Nutritional value of three Blattodea species used as feed for animals. Journal of Animal and Feed Sciences, 2016, roc. 25, c. 4, s. 354-360. ISSN: 1230-1388.

OKROUHLÁ, M. – STUPKA, R. – CÍTEK, J. – URBANOVÁ, D. – VEHOVSKÝ, K. – KOURIMSKÁ, L. HPLC stanovení androstenonu, skatolu a indolu ve hrbetním tuku u prasat. Chemicke listy, 2016, roc. 110, c. 8, s. 593-597. ISSN: 0009-2770.

HUML, L. – MIKŠÁTKOVÁ, P. – NOVÝ, P. – DRÁBEK, O. – SABOLOVÁ, M. – UMAR, M. – TEJNECKÝ, V. – POHORELÁ, B. – KOURIMSKÁ, L. – MAŠKOVÁ, E. – TULIN, A. – LAPCÍK, O. – KOKOŠKA, L. Fatty acids, minerals, phenolics and vitamins in the seeds of Inocarpus fagifer, a Pacific Island underutilized legume. JOURNAL OF APPLIED BOTANY AND FOOD QUALITY , 2016, roc. 89, c. , s. 264-269. ISSN: 1439-040X.

ADÁMEK, M. – ADÁMKOVÁ, A. – REZNÍCEK, M. – KOURIMSKÁ, L. The estimated possibilities of process monitoring in milk production by the simple thermodynamic sensors. ..., 2016, roc. 10, c. 1, s. 643-648. ISSN: N.

ADÁMKOVÁ, A. – KOURIMSKÁ, L. – BORKOVCOVÁ, M. – KULMA, M. – MLCEK, J. Nutritional values of edible Coleoptera (Tenebrio molitor, Zophobas morio and Alphitobius diaperinus) reared in the Czech Republic. Potravinárstvo, 2016, roc. 10, c. 1, s. 663-671. ISSN: 1337-0960.

KOURIMSKÁ, L. – ADÁMKOVÁ, A. Nutricní jakost jedlého hmyzu. Maso, 2016, roc. 27, c. 6, s. 59-64. ISSN: 1210-4086.

ADÁMKOVÁ, A. – KOURIMSKÁ, L. Vybrané nutricní hodnoty jedlého hmyzu - potemníka moucného, brazilského a stájového. Maso, 2016, roc. 27, c. 7, s. 48-54. ISSN: 1210-4086.

ADÁMKOVÁ, A. – KOURIMSKÁ, L. – BORKOVCOVÁ, M. Jedlý hmyz a jeho postavení ve výžive cloveka. Výživa a potraviny, 2016, roc. 71, c. 1, s. 6-9. ISSN: 1211-846X.

KOURIMSKÁ, L. – DRESSLEROVÁ, I. – SUS, J. Quality of plant products from different farming systems. In PROCEEDINGS OF 22ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON REASONABLE USE OF FERTILIZERS: DEDICATED TO THE EFFECT OF FERTILIZATION ON THE YIELD, PRODUCTION QUALITY AND THE ENVIRONMENT 30.11.2016, Czech University of Life Sciences Prague. Praha: CZECH UNIVERSITY LIFE SCIENCES PRAGUE, DEPT SYSTEMS ENG, KAMYCKA 129, PRAGUE 6 165 21, CZECH REPUBLIC, 2016. s. 23-28.

KOURIMSKÁ, L. – DRESSLEROVÁ, I. – SUS, J.Porovnání vybraných kvalitativních parametru jablek z ekologické a integrované produkce. 2016, Sborník príspevku. XLVI. Symposium o nových smerech výroby a hodnocení potravin, Skalský Dvur 23.-25. 5. 2016, s. 43-47. ISBN: 978-80-86909-12-7.

KUDRNÁCOVÁ, E. – LUKEŠOVÁ, D. – SILBEROVÁ, PH.D., I. – KOURIMSKÁ, L. Podtyp: Príspevek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Protozoan Parasites in Faeces of Small Felidae Kept at the Czech Zoos. 2015, Abstract book of 25th World Association for the Advancement of Veterinary Parasitology Conference (WAAVP), 15-20 August 2015, Liverpool, United Kingdom. http://www.waavp2015.com/ ID=L028: p.748.

BERNARDOS, A. – JANATOVÁ, A. – KLOUCEK, P. – FRANKOVÁ, A. – ŠMÍD, J. – KOURIMSKÁ, L. Podtyp: Príspevek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Antimicrobial properties of selected essential oil components encapsulated into nanometric silica mesoporous supports. 2015, Acta Facultatis Pharmaceuticae Universitatis Comenianae, Suplementum 10, 3rd International Scientific Conference: Medicinal, Aromatic and Spice Plants, 20th Workshop of the Section of Natural Drugs of the Slovak Pharmaceutical Society, Kežmarské Žlaby, s. 16, ISSN: 0301-2298.

KOLBÁBEK, P. – KOTRBA, R. – PROKUPKOVÁ, L. – KOURIMSKÁ, L. – LUKEŠOVÁ, D. Podtyp: Príspevek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Is it Possible to Influence Chemical and Technological Attributes of Eland Meat by Enriched Diet?. 2015, Book of abstracts Tropentag 2015 „Management of land use systems for enhanced food security–conflicts, controversies and resolutions“, 16-18 September 2015 at Humboldt-Universität zu Berlin, Germany. ID=829: p.607. ISBN 978-3-7369-9092-0.

KOURIMSKÁ, L. – ADÁMKOVÁ, A. – BORKOVCOVÁ, M. Podtyp: Príspevek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Konzumace jedlého hmyzu z hlediska nutricní a hygienické jakosti. 2015, Sborník príspevku. XLV. Symposium o nových smerech výroby a hodnocení potravin, Skalský Dvur 25.-27. 5. 2015, s. 7-15. ISBN 978-80-86909-11-0.

ADÁMKOVÁ, A. – KOURIMSKÁ, L. – BORKOVCOVÁ, M. Podtyp: Príspevek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Porovnání složení a nutricní kvality hmyzu ze Sumatry a chovaného v CR. 2015, Sborník príspevku. XLV. Symposium o nových smerech výroby a hodnocení potravin, Skalský Dvur 25.-27. 5. 2015, s. 190-193. ISBN 978-80-86909-11-0.

KOURIMSKÁ, L. – PATROVSKÝ, M. – RADA, V. Podtyp: Príspevek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Využití bakteriocinu v mlécných výrobcích. 2015, Fulltextový sborník XLI. konference o jakosti potravin a potravinových surovin „Ingrovy dny 2015“, Brno 4. 3. 2015, s. 209-216. ISBN 978-80-7509-220-5.

ZÁRUBOVÁ, L. – KOURIMSKÁ, L. – ZOUHAR, M. – NOVÝ, P. – DOUDA, O. – SKUHROVEC, J. Botanical pesticides and their human health safety on the example of Citrus sinensis essential oil and Oulema melanopus under laboratory conditions. ..., 2015, roc. 65, c. 1, s. 89-93. ISSN: N.

STÁDNÍK, L. – DUCHÁCEK, J. – TOUŠOVÁ, R. – BERAN, J. – PTÁCEK, M. – KOURIMSKÁ, L. Relations between basic milk components and free fatty acid content in Holstein cow milk as lipolysis parameter. Mljekarstvo, 2015, roc. 65, c. 1, s. 18-25. ISSN: 0026-704X.

JANATOVÁ, A. – BERNARDOS, A. – ŠMÍD, J. – FRANKOVÁ, A. – LHOTKA, M. – KOURIMSKÁ, L. – PULKRÁBEK, J. – KLOUCEK, P. Long-term antifungal activity of volatile essential oil components released from mesoporous silica materials. INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS, 2015, roc. 67, c. , s. 216-220. ISSN: 0926-6690.

BERNARDOS, A. – MARINA, T. – ŽÁCEK, P. – ESTEVE, É. – MARTÍNEZ-MANEZ, R. – LHOTKA, M. – KOURIMSKÁ, L. – PULKRÁBEK, J. – KLOUCEK, P. Antifungal effect of essential oil components against Aspergillus niger when loaded into silica mesoporous supports. Journal of the Science of Food and Agriculture, 2015, roc. 95, c. 14, s. 2824-2831. ISSN: 0022-5142.

FAMERA, O. – MAYEROVÁ, M. – BUREŠOVÁ, I. – KOURIMSKÁ, L. – PRÁŠILOVÁ, M. Influence of selected factors on the content and properties of starch in the grain of non-food wheat. Plant, Soil and Environment, 2015, roc. 61, c. 6, s. 241-246. ISSN: 1214-1178.

ADÁMKOVÁ, A. – KOURIMSKÁ, L. – KADLECOVÁ, B. The effect of drying on antioxidant activity of selected Lamiaceae herbs. Potravinárstvo, 2015, roc. 9, c. 1, s. 252-257. ISSN: 1337-0960.

KUDRNÁCOVÁ, E. – KOURIMSKÁ, L. Qualitative parameters of non-traditional types of vegetables - determination of nitrates and ascorbic acid content. Potravinárstvo, 2015, roc. 9, c. 1, s. 237-241. ISSN: 1337-0960.

KOURIMSKÁ, L. – JIRÁKOVÁ, Š. – ADÁMKOVÁ, A. The effect of food with different glycaemic index on the blood glucose level. Potravinárstvo, 2015, roc. 9, c. 1, s. 223-227. ISSN: 1337-0960.

KOURIMSKÁ, L. – REZKOVÁ, P. Vliv skladování na kvalitu konopného oleje. Výživa a potraviny, 2015, roc. 2015, c. 3, s. 71-73. ISSN: 1211-846X.

SYRUCEK, J. – PROKUPKOVÁ, L. – KOURIMSKÁ, L. Výroba a kvalita hovezího masa v CR. Náš chov, 2015, roc. 2015, c. 2, s. 30-33. ISSN: 0027-8068.

BOŽIK, M. – NOVÝ, P. – KOURIMSKÁ, L. – KLOUCEK, P. – ZÁRUBOVÁ, L. – ZOUHAR, M. – DOUDA, O. Stanovení reziduí botanických pesticidu obsahujících úcinné látky z rostlinných silic, Determination of residues of the botanical pesticides which contents essential oils compounds, botanicals; essential oils; residues, 2015, GF - Choroby, škudci, plevely a ochrana rostlin, A - Uplatnená certifikovaná metodika, Metodika QJ1310226/2015/1, Císlo osvedcení UKZUZ 009041/2016, Zvýšení uplatnitelnosti vyvíjených botanických pesticidu v praxi, C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelu, Ústrední kontrolní a zkušební ústav zemedelský, 21.01.2016, Metodika hodnocení výsledku výzkumných organizací a hodnocení výsledku ukoncených programu -Schváleno usnesením vlády CR ze dne 19. cervna 2013 c. 475, ve znení usnesení vlády ze dne 16. dubna 2014 c. 250 a usnesení vlády ze dne 29. cervence 2015 c. 605.

BOŽIK, M. – NOVÝ, P. – KOURIMSKÁ, L. – KLOUCEK, P. – ZÁRUBOVÁ, L. – ZOUHAR, M. – DOUDA, O. STANOVENÍ REZIDUÍ BOTANICKÝCH PESTICIDU POMOCÍ SPME-GC, Determination of residues of the botanical pesticides using of SPME-GC, botanicals; essential oils; residues, 2015, GF - Choroby, škudci, plevely a ochrana rostlin, A - Uplatnená certifikovaná metodika, Metodika QJ1310226/2015/2, UKZUZ c. 009043/2016, Zvýšení uplatnitelnosti vyvíjených botanických pesticidu v praxi, C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelu, UKZUZ, 21.01.2016, Metodika hodnocení výsledku výzkumných organizací a hodnocení výsledku ukoncených programu -Schváleno usnesením vlády CR ze dne 19. cervna 2013 c. 475, ve znení usnesení vlády ze dne 16. dubna 2014 c. 250 a usnesení vlády ze dne 29. cervence 2015 c. 605.

NOVÝ, P. – KLOUCEK, P. – RONDEVALDOVÁ, J. – HAVLÍK, J. – KOURIMSKÁ, L. – KOKOŠKA, L. Thymoquinone vapor significantly affects the results of Staphylococcus aureus sensitivity tests using the standard broth microdilution method. Fitoterapia, 2014, roc. 94, c. , s. 102-107. ISSN: 0367-326X.

KOURIMSKÁ, L. – SABOLOVÁ, M. – DVORÁKOVÁ, B. – ROUBÍCKOVÁ, I. – PÁNEK, J. – NOVÝ, P. Antioxidant activity of Lamiaceae herbs grown under organic and conventional farming. Scientia Agriculturae Bohemica, 2014, roc. 45, c. 1, s. 19-25. ISSN: 1211-3174.

KOURIMSKÁ, L. – VONDRÁCKOVÁ, E. – FANTOVÁ, M. – NOVÝ, P. – NOHEJLOVÁ, L. – MICHNOVÁ, K. Effect of feeding with algae on fatty acid profile of goat’s milk. Scientia Agriculturae Bohemica, 2014, roc. 45, c. 3, s. 162-169. ISSN: 1211-3174.

KOURIMSKÁ, L. – KUBASCHOVÁ, K. – SUS, J. – NOVÝ, P. – DVORÁKOVÁ, B. – KOUDELA, M. Comparison of the carbohydrate content in apples and carrots grown in organic and integrated farming systems. Potravinárstvo, 2014, roc. 8, c. 1, s. 178-183. ISSN: 1337-0960.

KOURIMSKÁ, L. – LEGAROVÁ, V. – PANOVSKÁ, Z. – PÁNEK, J. Quality of Cows' Milk from Organic and Conventional Farming. Czech Journal of Food Sciences, 2014, roc. 32, c. 4, s. 398-405. ISSN: 1212-1800.

ADÁMKOVÁ, A. – KOURIMSKÁ, L. – BORKOVCOVÁ, M. – MLCEK, J. – BEDNÁROVÁ, M. Calcium in edible insects and its use in human nutrition. Potravinárstvo, 2014, roc. 8, c. 1, s. 233-238. ISSN: 1337-0960.

KOURIMSKÁ, L. – VLKOVÁ, E. – RADA, V. – PATROVSKÝ, M. – PECHAR, R. Podtyp: Clánek v nerecenzovaném casopise (mimo kategorie RIV); Application of bacteriocins in dairy products.. 2014, Book of abstract of 25th International Scientific-Experts Congress on Agriculture and Food Industry, Izmir, Turkey, 25. - 27. 9. 2014, s. 46.

FRANKOVÁ, A. – BERNARDOS, A. – SMPILI, V. – ESTEVE, É. – KOURIMSKÁ, L. – PULKRÁBEK, J. – KLOUCEK, P. Podtyp: Príspevek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Enzyme-responsive fungal controlled release of essential oils using bio-inspired mesoporous silica materials and their applications in food sciences. 2014, Inovations in attractive and sustainable food for health, 28th EFFoST International Conference 25-28 November 2014, roc. 28, Uppsala Konsert and Kongress, Uppsala, Sweden.

KOURIMSKÁ, L. – REZKOVÁ, P. Podtyp: Príspevek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Vliv skladování na kvalitu konopného oleje. 2014, Sborník XL. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2014, Brno 5. 3. 2014, s. 274-280. ISBN 978-80-7375-944-5.

ZÁRUBOVÁ, L. – KOURIMSKÁ, L. – NOVÝ, P. – ZOUHAR, M. – DOUDA, O. – SKUHROVEC, J. – PULKRÁBEK, J. Podtyp: Príspevek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Botanické pesticidy a jejich bezpecnost na príkladu silice Citrus sinensis a Oulema melanopus. 2014, Sborník XL.konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2014, Brno 5.3. 2014, s. 423-432.ISBN:978-80-7375-944-5.

BERNARDOS, A. – JANATOVÁ, A. – KOURIMSKÁ, L. – PULKRÁBEK, J. – KLOUCEK, P. Podtyp: Príspevek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Activity of essential oil compounds encapsulated into silica mesoporous supports against Aspergillus niger. 2014, The 5th International Conference on Natural Products for Health and Beauty 6.-8.5. 2014, Thailand.

BERNARDOS, A. – JANATOVÁ, A. – KOURIMSKÁ, L. – PULKRÁBEK, J. – KLOUCEK, P. Podtyp: Príspevek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Bio-inspired mesoporous silica materials for the controlled release of essential oils and their antifungal activity against Aspergillus niger. 2014, International Conference on Biopesticides 7, Biopesticides: Shaping Human Health and Global Agriculture 19.-25.10. 2014, roc. 7, Side-Antalia, Turkey.

LEGAROVÁ, V. – VÍTOVÁ, K. – KOURIMSKÁ, L. Podtyp: Príspevek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Hodnocení senzorické kvality jogurtu z kozího mléka. 2014, Celostátní prehlídky sýru 2014. Výsledky prehlídek a sborník príspevku konference Mléko a sýry, Praha 22. - 23. 1. 2014, s. 201-204. ISBN 978-80-7080-909-9.

BERNARDOS, A. – JANATOVÁ, A. – KLOUCEK, P. – ŠMÍD, J. – FRANKOVÁ, A. – KOURIMSKÁ, L. Podtyp: Príspevek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Antimicrobial properties of selected essential oil components encapsulated into nanometric silica mesoporous supports. 2013, In: 2013 EFFoST Annual Meeting: Bio-based Technologies in the Context of European Food Innovation Systems, 12. - 15. 11. 2013, Savoia Hotel Regency, Bologna, Italy. 2013, s. 7, EUR.

BERNARDOS, A. – MARINA, T. – MARTINEZ-MANEZ, R. – KOURIMSKÁ, L. – PULKRÁBEK, J. – KLOUCEK, P. Podtyp: Príspevek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Determination of antimicrobiological activities of encapsulated essentials oils using silica supports and cyclodextrins. 2013, In: 2013 EFFoST Annual Meeting: Bio-based Technologies in the Context of European Food Innovation Systems, 12. - 15. 11. 2013, Savoia Hotel Regency, Bologna, Italy. 2013, s. 52, EUR.

HEJNÁK, V. – BECKA, D. – BORUVKA, L. – CAPOUCHOVÁ, I. – CERNÝ, J. – FAMERA, O. – FUKSA, P. – HAKL, J. – HAMOUZ, K. – HAVLÍK, J. – HUCKO, B. – JEBAVÝ, L. – KAZDA, J. – KLOUCEK, P. – KOUDELA, M. – KOURIMSKÁ, L. – KOŽNAROVÁ, V. – KUCHTOVÁ, P. – LEGAROVÁ, V. – MAROUNEK, M. – MATULA, S. – PLACHÝ, V. – PROKINOVÁ, E. – PROKUPKOVÁ, L. – PULKRÁBEK, J. – RADA, V. – SOUKUP, J. – STÁDNÍK, L. – STUPKA, R. – SUS, J. – SVOBODOVÁ, M. – ŠPRYSL, M. – ŠTOLC, L. – ŠTRANC, P. – TLUSTOŠ, P. – TUMOVÁ, E. – URBAN, J. – VANEK, V. – VAŠÁK, J. – VLKOVÁ, E. Podtyp: Skripta; Zemedelství a zdravé potraviny - specializované skriptum pro Univerzitu tretího veku. 2013, Hejnák, V., Skalický, M., Voženílková, J. (Eds.) Specializovaná skripta pro U3V. Fakulta agrobiologie, potravinových a prírodních zdroju, Praha, 2013. 275 s. ISBN: 978-80-213-2356-8.

KOURIMSKÁ, L. Podtyp: Príspevek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Senzorická kvalita tekutých mlécných výrobku na našem trhu. 2013, Sborník XXXIX. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2013, Brno 27. 2. 2013, s. 233-237. ISBN 978-80-7375-705-2.

NOVÝ, P. – RONDEVALDOVÁ, J. – KOURIMSKÁ, L. – KOKOŠKA, L. Synergistic interactions of epigallocatechin gallate and oxytetracycline against various drug resistant Staphylococcus aureus strains in vitro. PHYTOMEDICINE, 2013, roc. 20, c. 5, s. 432-435. ISSN: 0944-7113.

KOURIMSKÁ, L. – CHRPOVÁ, D. – NOVÝ, P. – PÁNEK, J. The effect of concentration on the antioxidant activity of selected culinary herbs. Journal of Medicinal Plants Research, 2013, roc. 7, c. 13, s. 766-771. ISSN: 1996-0875.

BERNARDOS, A. – KOURIMSKÁ, L. Applications of Mesoporous Silica Materials in Food – a Review. Czech Journal of Food Sciences, 2013, roc. 31, c. 2, s. 99-107. ISSN: 1212-1800.

KOURIMSKÁ, L. – PANOVSKÁ, Z. – LEGAROVÁ, V. – PACÁKOVÁ, Z. Correlation of sensory and physicochemical properties of selected apple cultivars. Acta Alimentaria, 2013, roc. 42, c. 2, s. 208-219. ISSN: 0139-3006.

KOURIMSKÁ, L. – POUSTKOVÁ, I. – BABICKA, L. The use of digestate as a replacement of mineral fertilizers for vegetables growing. Scientia Agriculturae Bohemica, 2012, roc. 43, c. 4, s. 121-126. ISSN: 1211-3174.

GÜZELER, N. – KOURIMSKÁ, L. – LEGAROVÁ, V. Tradicní turecké mlécné výrobky. Mlékarské listy - Zpravodaj, 2012, roc. 23, c. 134, s. 15-19. ISSN: 1212-950X.

KOURIMSKÁ, L. – FANTOVÁ, M. – VONDRÁCKOVÁ, E. – LEGAROVÁ, V. Podtyp: Príspevek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Vliv krmení rasami na nutricní hodnotu kozího mléka. 2012, Sborník prednášek a posteru "Hygiena a technologie potravin - XLII. Lenfeldovy a Höklovy dny", Brno 17.-18.10.2012, s. 160-163. ISBN: 978-80-7305-632-2.

LEGAROVÁ, V. – KOURIMSKÁ, L. Metody sledování zmen obsahu laktosy a dalších analytu behem fermentace syrovátky. Chemicke listy, 2011, roc. 105, c 11, s. 869-873. ISSN: 0009-2770.

FAMERA, O. – DOTLACIL, L. – KOURIMSKÁ, L. The effect of wheat grain amylase aktivity on selected quality characteristics. In Proceedings of the 7th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience 02.11.2011, Praha. Praha: Czech Chemical Society, 2011. s. 94-98.

KOURIMSKÁ, L. – LEGAROVÁ, V. – VEJVODOVÁ, Z. Podtyp: Príspevek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Porovnání syrového kravského mléka z ekologického a konvencního zemedelství. 2011. Sborník prednášek a posteru "Food Hygiene and Technology 41st Lenfeld's and Hökl's Days", Brno 12. - 13. 10. 2011, s. 15-19. ISBN 978-80-7305-594-3.

KOURIMSKÁ, L. – LEGAROVÁ, V. – VEJVODOVÁ, Z. Podtyp: Príspevek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Pocet somatických bunek v mléce z ekologických a konvencních chovu. 2011. Sborník referátu ze semináre s mezinárodní úcastí „Farmárská výroba sýru a kysaných mlécných výrobku VIII.“, Brno 19. 5. 2011, s. 38-39. ISBN: 978-80-7375-509-6.

BALÍK, J. – BORUVKA, L. – FAMERA, O. – HEJNÁK, V. – HUCKO, B. – HLAVA, J. – JEBAVÝ, M. – KAZDA, J. – KLABZUBA, J. – KOPECKÝ, O. – KOUDELA, M. – KOURIMSKÁ, L. – KOŽNAROVÁ, V. – KUNT, M. – LACHMAN, J. – MARECEK, J. – MATULA, S. – MERUNKOVÁ, I. – ELIÁŠOVÁ, B. – NOVÁK, J. – PROKINOVÁ, E. – RYŠÁNEK, P. – SKALICKÝ, M. – SOUKUP, J. – SUS, J. – SVOBODOVÁ, L. – SVOBODOVÁ, M. – ŠEBKOVÁ, N. – ŠTOLCOVÁ, M. – TITERA, D. – TLUSTOŠ, P. – TOLAR, V. – VANEK, V. – VORÍŠEK, K. – ZELENÝ, V. Podtyp: Skripta; Naše zahrada - specializované skriptum pro U3V. 2011. Specializovaná skripta pro U3V. Fakulta agrobiologie, potravinových a prírodních zdroju, Praha, 2011. 271 s. ISBN: 978-80-213-2162-5.

FAMERA, O. – DOTLACIL, L. – KOURIMSKÁ, L. Podtyp: Príspevek ve sborníku (mimo kategorie RIV); The effect of wheat grain amylase activity on selected quality characteristics. 2011. Proceedings of the 7th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience, Praha, 2.11.2011, Czech Chemical Society Prague, s. 94-98. ISBN: 978-80-86238-90-6.

CHRPOVÁ, D. – KOURIMSKÁ, L. – GORDON, M. – HERMANOVÁ, V. – ROUBÍCKOVÁ, I. – PÁNEK, J. Antioxidant activity of selected phenols and herbs used in diets for medical conditions. Czech Journal of Food Sciences, 2010, roc. 28, c. 4, s. 317 - 325. ISSN: 1212-1800.

KOURIMSKÁ, L. Zmeny pri skladování jablek. Zahradnictví, 2010, roc. 9, c. 9, s. 14 - 15. ISSN: 1213-7596.

LEGAROVÁ, V. – KOURIMSKÁ, L. The effect of kappa-casein genotype on the quality of milk and fresh cheese. Scientia Agriculturae Bohemica, 2010, roc. 41, c. 4, s. 213 - 217. ISSN: 1211-3174.

BABICKA, L. – KOŽNAROVÁ, V. – POUSTKOVÁ, I. – PULKRÁBEK, J. – KOURIMSKÁ, L. – ŠIŠKOVÁ, J. – ŠMOLÍK, J. Digestát – hnojivo pro cukrovku. Listy cukrovarnické a reparské, 2010, roc. 126, c 3, s. 106-109. ISSN: 1210-3306.

LEGAROVÁ, V. – KOURIMSKÁ, L. Sensory quality evaluation of whey-based beverages. Mljekarstvo, 2010, roc. 60, c. 4, s. 280 - 287. ISSN: 0026-704X.

Quality of hemp seed oil depending on its obtaining - Ing. Ivana Poustková, Ph.D., doc. Ing. Luboš Babicka, CSc., Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., Gabriela Siegrová (externí), Ladislav Staruch (externí), 2010

Porovnání charakteristických vlastností konopného oleje získaného ruznými zpusoby lisování - Ing. Ivana Poustková, Ph.D., doc. Ing. Luboš Babicka, CSc., Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., Gabriela Siegrová (externí), 2010

Porovnání kvalitativních znaku konopného oleje získaného dvema zpusoby - lisováním a extrakcí - Ing. Ivana Poustková, Ph.D., doc. Ing. Luboš Babicka, CSc., Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., Gabriela Siegrová (externí), Ladislav Staruch (externí), 2010

Senzorická analýza tvrdých a polotvrdých sýru - Ing. Veronika Legarová, Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., Ing. Tereza Michlová, 2010

Stanovení obsahu vápníku v prírodních sýrech - Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., Ing. Tereza Michlová, Ing. Veronika Legarová, 2010

Sledování zmeny obsahu laktózy ve fermentovaných syrovátkových nápojích - Ing. Veronika Legarová, Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., Blanka Dvoráková, Alena Gabrielová, 2010

Sledování zmeny obsahu laktózy behem fermentace syrovátkových nápoju - Ing. Veronika Legarová, Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., Blanka Dvoráková, Alena Gabrielová, 2010

Sledování obsahu soli faremne vyrábených sýru - Ing. Veronika Legarová, Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., K. Kochánková (externí), 2010

Sledování kvality mlécných výrobku z naší tržní síte - Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., Alena Gabrielová, Jana Podebradská (externí), Alexandra Mikotová (externí), Ing. Veronika Legarová, 2010

Porovnání hlavních složek mléka z konvencního a ekologického zemedelství - Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., Ing. Veronika Legarová, Jana Podebradská (externí), Zuzana Vejvodová (externí), Pavel Hering (externí), 2010

Porovnání hlavních složek mléka a masa z konvencního a ekologického zemedelství - Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., Ing. Ludmila Prokupková, Ph.D., Ing. Veronika Legarová, Pavel Hering (externí), 2010

Nutricní význam tuku kozího a ovcího mléka - Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., Katerina Janušová (externí), Ing. Veronika Legarová, 2010

Antioxidative activity of selected component of diet - Iva Roubícková (externí), Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., Ing. Miluše Štolcová, CSc., D. Chrpová (externí), Jan Pánek (externí), 2010

The effect of fertilization method on composition and antioxidant properties of leafy parsley (Petroselinum crispum) - Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., Denisa Václavíková (externí), Jan Pánek (externí), Michael H. Gordon (externí), Ing. Aleš Holík, Blanka Dvoráková, 2010

Vliv zpusobu pestování na antioxidacní úcinnost a kvantitativní parametry oregana - Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., Jan Pánek (externí), L. Kolesárová (externí), D. Chrpová (externí), 2010

Faremní zpracování mléka, Hodnocení výrobku (Seminár pro praxi) - Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., Katerina Jiralová, Ing. Veronika Legarová, 2010

Laktosa a její zmeny behem fermentace syrovátky a mléka termofilními bakteriemi mlécného kvašení - Ing. Veronika Legarová, Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., Jana Hájková (externí), 2010

Analytické metody hodnocení úcinnosti antioxidantu ve vybraných druzích korení - Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., D. Chrpová (externí), Jan Pánek (externí), L. Kolesárová (externí), Ing. Veronika Legarová, 2010

Poskliznová fyziologie jablek a zmeny pri jejich skladování - Ing. Lenka Kourimská, Ph.D., Alena Gabrielová, 2010

Zákysové kultury - Ing. Kourimská Lenka, Ph.D.; Ing. Legarová Veronika; Dvoráková Blanka; Jiralová Katerina, 2009

Kysané mlécné výrobky - Ing. Kourimská Lenka, Ph.D.; Ing. Legarová Veronika; Dvoráková Blanka; Jiralová Katerina, 2009

Sýry - Ing. Kourimská Lenka, Ph.D.; Ing. Legarová Veronika; Dvoráková Blanka; Jiralová Katerina, 2009

Faremní zpracování mléka, Hodnocení výrobku (Seminár pro praxi) - Ing. Kourimská Lenka, Ph.D.; Jiralová Katerina; Ing. Prokupková Ludmila, Ph.D.; doc. Ing. Babicka Luboš, CSc.; Dvoráková Blanka; Ing. Legarová Veronika; Gabrielová Alena; Ing. Doxanský Petr, 2009

Kvalita zemedelské produkce (Seminár) - Ing. Kourimská Lenka, Ph.D.; Ing. Famera Oldrich, CSc.; Ing. Legarová Veronika; Ing. Prokupková Ludmila, Ph.D.; Jiralová Katerina, 2009

Bezpecnostne zdravotní rizika transgenních plodin z hlediska výroby potravin - doc. Ing. Babicka Luboš, CSc.; Ing. Kourimská Lenka, Ph.D.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; Golian J., 2009

Comparison of Major Milk Components in Dairy Cows’ Milk from Morning and Evening Milking - Ing. Kourimská Lenka, Ph.D.; Ing. Pacáková Zuzana; Ing. Legarová Veronika; doc. Ing. Babicka Luboš, CSc.; Golian J., 2009

Bezpecnostne zdravotní rizika transgenních plodin z hlediska výroby potravin - doc. Ing. Babicka Luboš, CSc.; Golian J.; Ing. Kourimská Lenka, Ph.D.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D., 2009

Obsah vybraných prvku v zelenine v závislosti na zpusobu hnojení - Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; Ing. Kourimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babicka Luboš, CSc.; Ing. Miholová Daniela, CSc.; Ing. Václavíková Kristýna, 2009

Porovnání kravského mléka z ranního a vecerního dojení - Ing. Kourimská Lenka, Ph.D.; Ing. Pacáková Zuzana; Ing. Legarová Veronika; doc. Ing. Babicka Luboš, CSc., 2009

Sledování obsahu mocoviny v syrovém mléce vysokoužitkových holštýnských krav v závislosti na délce laktace - Ing. Kourimská Lenka, Ph.D.; Ing. Šichtar Jirí; doc. MVDr. Rajmon Radko, Ph.D.; Dvoráková Blanka, 2009

Sledování kyselosti kozích sýru a tvarohu - Ing. Kourimská Lenka, Ph.D.; Charvátová R.; Ing. Legarová Veronika, 2009

Sledování procesu fermentace sladké syrovátky k možnosti jejího využití pro prípravu zakysaných nápoju - Ing. Legarová Veronika; Ing. Kourimská Lenka, Ph.D., 2009

Antioxidacní pusobení vybraných druhu korení používaných v šetrících dietách - Chrpová D.; Ing. Kourimská Lenka, Ph.D.; Hermanová V.; Pánek Jan, 2009

Antioxidacní pusobení rostlinných fenolu - Pánek Jan; Ing. Kourimská Lenka, Ph.D.; Hermanová V.; Chrpová D., 2009

Vliv použití netradicních hnojiv na složení zeleniny - Cech D.; Ing. Kourimská Lenka, Ph.D.; Ing. Václavíková Kristýna, 2009

Stanovení vitaminu C v ovoci a zelenine - Holická M.; Ing. Kourimská Lenka, Ph.D., 2009

Nutricne cenné látky v rajcatech - Kolesárová L.; Ing. Kourimská Lenka, Ph.D., 2009

Sledování kvality kozího mléka a výrobku z kozího mléka v prubehu laktacního období - Charvátová R.; Ing. Kourimská Lenka, Ph.D., 2009

Obliba sýru a preference príchutí - Michlová T.; Ing. Kourimská Lenka, Ph.D., 2009

Možnosti zvyšování výtežnosti sýru - Ing. Kourimská Lenka, Ph.D., 2009

Senzorické hodnocení sýru eidamského typu s príchutemi - Kochánková K.; Ing. Kourimská Lenka, Ph.D., 2009

Obsah vybraných težkých kovu v zelenine hnojené anaerobne fermentovanou prasecí kejdou - Ing. Doxanský Petr; Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; doc. Ing. Babicka Luboš, CSc.; Ing. Kourimská Lenka, Ph.D.; Ing. Václavíková Kristýna; RNDr. Mošna František, Ph.D., 2009

Faktory ovlivnující produkci škrobu u tritikale - Ing. Famera Oldrich, CSc.; Majerová M.; Mgr. Lipavský Jan, CSc.; Riljáková Božena; Ing. Kourimská Lenka, Ph.D., 2009

POUSTKOVÁ, I. – MIHOLOVÁ, D. – BABICKA, L. – KOURIMSKÁ, L. – PROKUPKOVÁ, L. – DOXANSKÝ, P. Additives and Contaminants in Food. Bratislava, Slovenská republika: STU Fakulta chemickej a potravinárskej technológie, Bratislava, Slovenská republika, 2009. 1s. ISBN 978-80-227-3183-6. s. Výskyt težkých kovu v zelenine v závislosti na zpusobu hnojení , s. 195 - 198.

BABICKA, L. – POUSTKOVÁ, I. – KOURIMSKÁ, L. Additives and Contaminants in Food. Bratislava, Slovenská republika: STU Fakulta chemickej a potravinárskej technológie, Bratislava, Slovenská republika, 2009. 1s. ISBN 978-80-227-3183-6. s. Výroba potravin ve vztahu k zdravotním rizikum transgenních plodin, s. 102 - 105.

POUSTKOVÁ, I. – BABICKA, L. – KOURIMSKÁ, L. – PROKUPKOVÁ, L. – FAMERA, O. Laboralim 2009 Recent progress in analytical methods of food. Bratislava, Slovenská republika: STU Fakulta chemickej a potravinárskej technológie, Bratislava, Slovenská republika, 2009. 1s. ISBN 978-80-227-3071-6. s. Autenticita koncentrátu pomerancových džusu, s. 261 - 264.

POUSTKOVÁ, I. – KOURIMSKÁ, L. – VÁCLAVÍKOVÁ, K. – MIHOLOVÁ, D. – BABICKA, L. The Effect of Fertilization Method on Selected Elements Content in Tomatoes (Lycopersicon lycopersicum). Czech Journal of Food Sciences - Special Issue, 2009, roc. 27, c. 0, s. 394 - 396. ISSN: 1212-1800.

KOURIMSKÁ, L. – BABICKA, L. – VÁCLAVÍKOVÁ, K. – MIHOLOVÁ, D. – PACÁKOVÁ, Z. – KOUDELA, M. The effect of fertilization with fermented pig slurry on the quantitative and qualitative parameters of tomatoes (Solanum lycopersicum). Soil and Water Research, 2009, roc. 3, c. 4, s. 116 - 121. ISSN: 1801-5395.

KOURIMSKÁ, L. – LEGAROVÁ, V. – KUBÍNOVÁ, A. Korelace zmen kvalitativních parametru jablek behem skladování. Zahradnictví, 2009, roc. 2009, c. 7, s. 46 - 48. ISSN: 1213-7596.

KOURIMSKÁ, L. – LEGAROVÁ, V. – PROKUPKOVÁ, L. Senzorická kvalita faremních výrobku z kozího, kravského a ovcího mléka. Mlékarské listy - Zpravodaj, 2009, roc. 2009, c. 117, s. 41 - 42. ISSN: 1212-950X.

nazev grant_poskytovatel trvani
Infrastruktura pro propagaci metrologie v potravinárství a výžive v Ceské republice MSM 2023 - 2026
Komplexní laboratorní strategie pro identifikaci druhu hmyzu urceného k lidské spotrebe a produkci zpracované živocišné bílkoviny, autentikace potravin na jeho bázi TA0 2023 - 2025
AgroServ - Integrated SERvices supporting a sustainable AGROecological transition EU 2022 - 2027
INPROFF: Kvalita, bezpecnost a authenticita potravin a krmiv na bázi hmyzího proteinu GA0 2021 - 2024
Infrastruktura pro propagaci metrologie v potravinárství a výžive v Ceské republice MSM 2019 - 2022
METROFOOD-RI Preparatory Phase Project EU 2019 - 2022
Zlepšení neinvesticního vybavení studentské laboratore pro sledování kvality zemedelských produktu a materiální zajištení experimentu podle metodik magisterských diplomových prací GAFAPPZ 2014 - 2014
Zlepšení neinvesticního vybavení studentské laboratore pro sledování kvality zemedelských produktu a materiální zajištení experimentu podle metodik magisterských diplomových prací. GAFAPPZ 2013 - 2013
Zlepšení neinvesticního vybavení studentské laboratore pro sledování kvality zemedelských produktu a materiální zajištení experimentu podle metodik magisterských diplomových prací GAFAPPZ 2012 - 2012
Zlepšení neinvesticního vybavení studentské laboratore pro sledování kvality zemedelských produktu a materiální zajištení experimentu podle metodik magisterských diplomových prací. Mimorádná stipendia studentum MgrSP GAFAPPZ 2011 - 2011
 
page foot