| FAPPZ PEF TF FŽP FLD FTZ IVP | ŠZP ŠLP VS | KTV OIKT SIC KAM | @ | English

ČZU WhitePages

Úvod Lidé na ČZU Předměty Útvary Projekty Akce
Vizualizace (b)

Lidé na ČZU

Abecední seznam

Ing. Oldřich Faměra, CSc. (958)

Kontakty
:: Konzultační hodiny :: Konzultační hodiny
Pondělí 7,00-9,00
Kód předmětu Název předmětu
Citace

**BUREŠOVÁ, I. – **TOKAR, M. – **MAREČEK, J. – **HŘIVNA, L. – FAMĚRA, O. – **ŠOTTNÍKOVÁ, V. The comparison of the effect of added amaranth, buckwheat, chickpea, corn, millet and quinoa flour on rice dough rheological characteristics,textural and sensory quality of bread. JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, 2017, roč. 75, č. , s. 158-164. ISSN: 0733-5210.

FAMĚRA, O. – HÁLOVÁ, I. – KOUŘIMSKÁ, L. Importance of food selection for celiac sprue disease. Scientia Agriculturae Bohemica, 2017, roč. 48, č. 4, s. 202-207. ISSN: 1211-3174.

FAMĚRA, O. – **SLUKOVÁ, M. – **SKŘIVAN, P. Obiloviny v lidské výživě 2017. Praha: Potravinářská komora České republiky, 2017, 74s. ISBN 978-80-88019-24-4. Změny sacharidů během zpracování obilovin, s. 30-35.

SLUKOVÁ, M. – FAMĚRA, O. – GABROVSKÁ, D. – HAVELKOVÁ, D. – HAVELKOVÁ, V. – HRUŠKOVÁ, M. – JURKANINOVÁ, L. – POLIŠENSKÁ, I. – VACULOVÁ, K. – JIRČÍK, L. – PŘÍHODA, J. – SKŘIVAN, P. – ŠVEC, I. – TLÁSKAL, P.Obiloviny v lidské výživě 2016. Moderní trendy v mlýnské a pekárenské výrobě. . 2016, Sluková, M. a kol., 2016: Obiloviny v lidské výživě 2016. Moderní trendy v mlýnské a pekárenské výrobě. Potravinářská komora ČR. Česká technologická platforma pro potraviny. Praha, Profimix Příšovice. 66 s. ISBN 978-80-88019-16-9..

FAMĚRA, O.; idPublikace = 72959; Název: Posuzování obilovin z pohledu minulosti-- Neexistuje podtyp publikace --

FAMĚRA, O. – MAYEROVÁ, M. – BUREŠOVÁ, I. – KOUŘIMSKÁ, L. – PRÁŠILOVÁ, M. Influence of selected factors on the content and properties of starch in the grain of non-food wheat. Plant, Soil and Environment, 2015, roč. 61, č. 6, s. 241-246. ISSN: 1214-1178.

FAMĚRA, O. – PSOTA, V. – RILJÁKOVÁ, B. – HÁLOVÁ, I. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Využití čísla poklesu pro hodnocení vybraných vlastností sladu. 2015, Sborník přednášek z 24. odborného semináře k jakosti potravinářských a krmivářských produktů Qualima 2015, Pardubice 20. - 21. 10. 2015, s. 57-60. ISSN: 1213-5380.

FAMĚRA, O. – HÁLOVÁ, I. Podtyp: Článek v nerecenzovaném časopise (mimo kategorie RIV); Pěstování a zpracování chlebových obilovin. 2015, Obiloviny v lidské výživě, 2015, Potravinářská komora ČR, s. 10-12. ISBN: 978-80-88019-07-7.

KRAUSOVÁ, I. – MÁDLÍKOVÁ, M. – TÁBORSKÝ, J. – FAMĚRA, O. – CHVÁTIL, D. – KRIST, P. – MIZERA, J. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Nitrogen assay in winter wheat by instrumental photon activation analysis with MT-25 microtron. 2015, 14th International Conference on Modern Trends in Activation Analysis and 11th International Conference on Nuclear Analytical Methods in the Life Sciences, August 23-28, 2015, Delft University of Technology, Delft, The Netherlands..

KRAUSOVÁ, I. – MIZERA, J. – ŘANDA, Z. – DOSTÁLEK, P. – TÁBORSKÝ, J. – MÁDLÍKOVÁ, M. – FAMĚRA, O. – CHVÁTIL, D. – KRIST, P. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Nitrogen assay by instrumental photon activation analysis with the MT-25 microtron. 2014, Book of Abstracts, 4-th International Nuclear Chemistry Congress, 14-19 September 2014, Maresias, Sao Paulo, Brazil, s. 273.

URBAN, J. – VAŠÁK, J. – ADAMČÍK, J. – BEČKA, D. – CAPOUCHOVÁ, I. – DVOŘÁK, P. – FAMĚRA, O. – KUCHTOVÁ, P. – PAZDERŮ, K. – PULKRÁBEK, J. – ŠTRANC, P. – TOMÁŠEK, J. Podtyp: Skripta; Zemědělské systémy II. (Rostlinná produkce). 2014, ČZU Praha, 83 s.21. ISBN: 978-80-213-2464-0.

FAMĚRA, O. – HÁLOVÁ, I. – RILJÁKOVÁ, B. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Trvanlivé druhy pečiva – jakostní požadavky na suroviny, charakteristika výrobků. 2014, Sborník přednášek, 23. odborný seminář k jakosti potravinářských a krmivářských produktů, Qualima 2014, Pardubice, 21. - 22. 10. 2014, s. 50 - 53, ISSN 1213-5380. .

HÁLOVÁ, I. – FAMĚRA, O. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Vliv přídavku pohankové mouky na vlastnosti těsta a pečiva . 2014, Sborník XL. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2014, Brno 5. 3. 2014, s. 182-190. ISBN 978-80-7375-944-5.

FAMĚRA, O. – PSOTA, V. – POPOV, M. – SACHAMBULA, L. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Využití čísla poklesu pro hodnocení vybraných vlastností sladu. 2014, Sborník XL. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2014, Brno 5. 3. 2014, s. 130-136. ISBN 978-80-7375-944-5.

FAMĚRA, O. – HÁLOVÁ, I. – RILJÁKOVÁ, B. Selected Factors Influencing Content of Starch in The Grain of Winter Wheat . In Proceedings of the 10 th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience 22.10.2014, Praha. Praha: Czech Chemical Society , 2014. s. 73-75.

PAPOUŠKOVÁ, L. – DVOŘÁČEK, ING. PH.D., V. – FAMĚRA, O. – DOTLAČIL, L. Reologické hodnocení u souboru genetických zdrojů pšenice z kolekcí genové banky. Úroda, 2013, roč. 61, č. 12, s. 170-173. ISSN: 0139-6013.

FAMĚRA, O. – RILJÁKOVÁ, B. – HÁLOVÁ, I. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Porovnání vlivu režimu mletí laboratorních šrotovníků Perten LM 120 a Retsch Twister na dezintegraci zrna a na výsledky kvalitativních rozborů pšenice . 2013, Sborník přednášek "Qualima 2013", Pardubice, 29.- 30. 10. 2013, s. 57-61. ISSN 1213-5380.

HEJNÁK, V. – BEČKA, D. – BORŮVKA, L. – CAPOUCHOVÁ, I. – ČERNÝ, J. – FAMĚRA, O. – FUKSA, P. – HAKL, J. – HAMOUZ, K. – HAVLÍK, J. – HUČKO, B. – JEBAVÝ, L. – KAZDA, J. – KLOUČEK, P. – KOUDELA, M. – KOUŘIMSKÁ, L. – KOŽNAROVÁ, V. – KUCHTOVÁ, P. – LEGAROVÁ, V. – MAROUNEK, M. – MATULA, S. – PLACHÝ, V. – PROKINOVÁ, E. – PROKŮPKOVÁ, L. – PULKRÁBEK, J. – RADA, V. – SOUKUP, J. – STÁDNÍK, L. – STUPKA, R. – SUS, J. – SVOBODOVÁ, M. – ŠPRYSL, M. – ŠTOLC, L. – ŠTRANC, P. – TLUSTOŠ, P. – TŮMOVÁ, E. – URBAN, J. – VANĚK, V. – VAŠÁK, J. – VLKOVÁ, E. Podtyp: Skripta; Zemědělství a zdravé potraviny - specializované skriptum pro Univerzitu třetího věku. 2013, Hejnák, V., Skalický, M., Voženílková, J. (Eds.) Specializovaná skripta pro U3V. Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů, Praha, 2013. 275 s. ISBN: 978-80-213-2356-8.

CAPOUCHOVÁ, I. – PAPOUŠKOVÁ, L. – KOSTELANSKÁ, M. – PROKINOVÁ, E. – ŠKEŘÍKOVÁ, A. – HAJŠLOVÁ, J. – KONVALINA, P. – FAMĚRA, O. Effect of different intensities of fusarium infestation on grain yield, deoxynivalenol content and baking quality of winter wheat. Romanian Agricultural Research, 2012, roč. 29, č. 1, s. 297-306. ISSN: 1222-4227.

DVOŘÁČEK, V. – FAMĚRA, O. – SEDLÁČEK, T. – PAPOUŠKOVÁ, L. – HÁLOVÁ, I. – HERMUTH, J. – RILJÁKOVÁ, B. – DOTLAČIL, L. Využití metody retenční kapacity mouky pro predikci technologické kvality pšenice v České republice, The use of solvent retention capacity test for prediction of wheat technological quality in the Czech Republic, wheat, SRC test, method, 2012, GM - Potravinářství, A - Uplatněná certifikovaná metodika, Metodika pro praxi, 76703/2012, využití v laboratořích - šlechtění pšenice, mlýny, pekárny, výzkumné ústavy a univerzity se zemědělským a potravinářským zaměřením, A - Výsledek využívá pouze poskytovatel, Ministerstvo zemědělství ČR - odbor rostlinných komodit, 76703/2012

PAPOUŠKOVÁ, L. – CAPOUCHOVÁ, I. – KOSTELANSKÁ, M. – ŠKEŘÍKOVÁ, A. – PROKINOVÁ, E. – HAJŠLOVÁ, J. – SALAVA, J. – FAMĚRA, O. Changes in baking quality of winter wheat with different intensity of Fusarium ssp. contamination detected by means of new rheological Micolab. Czech Journal of Food Sciences, 2011, roč. 29, č 4, s. 420-429. ISSN: 1212-1800.

CAPOUCHOVÁ, I. – KOSTELANSKÁ, M. – PROKINOVÁ, E. – PAPOUŠKOVÁ, L. – ŠKEŘÍKOVÁ, A. – HAJŠLOVÁ, J. – FAMĚRA, O. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Změny v technologické jakosti ozimé pšenice s různou intenzitou kontaminace Fusarium spp.. 2011. Sborník 20. odborný seminář „Qualima 2011“, 25-26.10.2011, Pardubice, s. 24-27. ISBN: 978-80-904468-1-6.

DVOŘÁČEK, V. – PROHASKOVÁ, A. – PAPOUŠKOVÁ, L. – HERMUTH, J. – CAPOUCHOVÁ, I. – ŠKEŘÍKOVÁ, A. – FAMĚRA, O. FT-NIR spektroskopie - efektivní šlechtitelská metoda pro predikci parametrů retenční kapacity mouky u pšenice seté. In Osivo a sadba 10.02.2011, Praha. Praha: ČZU v Praze, 2011. s. 104-109.

PROHASKOVÁ, A. – DVOŘÁČEK, V. – HERMUTH, J. – PAPOUŠKOVÁ, L. – FAMĚRA, O. Vztah relativní viskozity k vybraným parametrům technologické kvality pšenice. Úroda, 2011, roč. 57, č. 12, s. 511-514. ISSN: 0139-6013.

BALÍK, J. – BORŮVKA, L. – FAMĚRA, O. – HEJNÁK, V. – HUČKO, B. – HLAVA, J. – JEBAVÝ, M. – KAZDA, J. – KLABZUBA, J. – KOPECKÝ, O. – KOUDELA, M. – KOUŘIMSKÁ, L. – KOŽNAROVÁ, V. – KUNT, M. – LACHMAN, J. – MAREČEK, J. – MATULA, S. – MERUNKOVÁ, I. – ELIÁŠOVÁ, B. – NOVÁK, J. – PROKINOVÁ, E. – RYŠÁNEK, P. – SKALICKÝ, M. – SOUKUP, J. – SUS, J. – SVOBODOVÁ, L. – SVOBODOVÁ, M. – ŠEBKOVÁ, N. – ŠTOLCOVÁ, M. – TITĚRA, D. – TLUSTOŠ, P. – TOLAR, V. – VANĚK, V. – VOŘÍŠEK, K. – ZELENÝ, V. Podtyp: Skripta; Naše zahrada - specializované skriptum pro U3V. 2011. Specializovaná skripta pro U3V. Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů, Praha, 2011. 271 s. ISBN: 978-80-213-2162-5.

PAPOUŠKOVÁ, L. – DVOŘÁČEK, V. – DOTLAČIL, L. – FAMĚRA, O. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Sensitivity of SRC test and Mixolab measurment to the damage starch in wheat materials. 2011. Proceedings of the 7th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience, Praha, 02.11.2011, Czech Chemical Society Prague, s. 152-155. ISBN: 978-80-86238-90-6.

FAMĚRA, O. – DOTLAČIL, L. – KOUŘIMSKÁ, L. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); The effect of wheat grain amylase activity on selected quality characteristics. 2011. Proceedings of the 7th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience, Praha, 2.11.2011, Czech Chemical Society Prague, s. 94-98. ISBN: 978-80-86238-90-6.

FAMĚRA, O. – DVOŘÁČEK, V. – RILJÁKOVÁ, B. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Vliv průběhu počasí během zrání zrna pšenice na vybrané jakostní ukazatele v období 2006 - 2010. 2011. Qualima 2011, Pardubice, 25.10.2011, Mezos, Hradec Králové, s. 51-53. ISBN: 978-80-904468-1-6.

FAMĚRA, O. – DOTLAČIL, L. – KOUŘIMSKÁ, L. The effect of wheat grain amylase aktivity on selected quality characteristics. In Proceedings of the 7th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience 02.11.2011, Praha. Praha: Czech Chemical Society, 2011. s. 94-98.

PAPOUŠKOVÁ, L. – DVOŘÁČEK, ING. PH.D., V. – DOTLAČIL, L. – FAMĚRA, O. Sensitivity of SRC test and mixolab measurment to the damage starch in wheat materials. In Proceedings of the 7th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience 02.11.2011, Praha. Praha: Czech Chemical Society, 2011. s. 152-155.

DVOŘÁKOVÁ, P. – BUREŠOVÁ, I. – KRÁČMAR, S. – MATOUŠEK, T. – PONÍŽIL, P. – KUČEROVÁ, J. – FAMĚRA, O. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Baking Quality of Wheat-rye Mixtures. 2011, Proceedings of International Ph.D. Students Conference, Brno 23. 11. 2011, Mendelova Univerzita v Brně, s. 568-578. ISBN 978-80-7375-563-8.

BUREŠOVÁ, I. – SEDLÁČKOVÁ, I. – FAMĚRA, O. – LIPAVSKÝ, J. Effect of growing conditions on starch and protein content in triticale grain and amylose content in starch. Plant, Soil and Environment, 2010, roč. 56, č. 3, s. 99 - 104. ISSN: 1214-1178.

FAMĚRA, O. – RILJÁKOVÁ, B. – HÁLOVÁ, I. Tvrdost zrna pšenice jako ukazatel charakteristiky mletí. Obilnářské listy, 2010, roč. 18, č. 3, s. 67 - 71. ISSN: 1212-138X.

Mixolab as a new rheological system for prediction of bread making quality of wheat - doc. Ing. Ivana Capouchová, CSc., L. Papoušková (externí), Václav Dvořáček (externí), Jana Hajšlová (externí), doc. Ing. Evženie Prokinová, CSc., Ing. Alena Škeříková, Ing. Oldřich Faměra, CSc., Ing. Kateřina Pazderů, Ph.D., 2010

Baking Quality Characterization of Wheat Lines Derived from Old European Wheat Landraces. - Václav Dvořáček (externí), Ing. Oldřich Faměra, CSc., Ing. Alena Kubínová, Anna Prohasková (externí), Jiří Hermuth (externí), Ing. Jana Bradová (externí), Ladislav Dotlačil (externí), 2010

Grain physical properties of different rye varieties (Secale cereale) and baking quality - Karel Vejražka (externí), Z. Kocourková (externí), Ing. Oldřich Faměra, CSc., Lenka Sachambula (externí), 2010

Vliv posklizňového ošetření a způsobu skladování na jakost obilovin - Ing. Oldřich Faměra, CSc., Božena Riljáková, Ing. Jaroslav Skalický, CSc. (externí), 2010

Rizika výskytu fuzarióz pro technologickou jakost pšenice - doc. Ing. Ivana Capouchová, CSc., M. Kostelanská (externí), doc. Ing. Evženie Prokinová, CSc., L. Papoušková (externí), Ing. Alena Škeříková, Jana Hajšlová (externí), Václav Dvořáček (externí), Ing. Oldřich Faměra, CSc., 2010

POUCH, M. – VACULOVÁ, K. – MARTINEK, P. – FAMĚRA, O. Stanovení tvrdosti zrna u pšenice seté pomocí molekulárních metod. Úroda, 2009, roč. 57, č. 3, s. 42 - 44. ISSN: 0139-6013.

CAPOUCHOVÁ, I. – PAPOUŠKOVÁ, L. – HAJŠLOVÁ, J. – PROKINOVÁ, E. – KOSTELANSKÁ, M. – ŠKEŘÍKOVÁ, A. – DVOŘÁČEK, V. – PAZDERŮ, K. – FAMĚRA, O. RIZIKA VÝSKYTU FUZARIÓZ PRO PEKAŘSKOU JAKOST PŠENICE. Úroda, 2009, roč. 57, č. 12, s. 521 - 526. ISSN: 0139-6013.

Kvalita zemědělské produkce (Seminář) - Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Legarová Veronika; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D.; Jiralová Kateřina, 2009

POUSTKOVÁ, I. – BABIČKA, L. – KOUŘIMSKÁ, L. – PROKŮPKOVÁ, L. – FAMĚRA, O. Laboralim 2009 Recent progress in analytical methods of food. Bratislava, Slovenská republika: STU Fakulta chemickej a potravinárskej technológie, Bratislava, Slovenská republika, 2009. 1s. ISBN 978-80-227-3071-6. s. Autenticita koncentrátů pomerančových džusů, s. 261 - 264.

Regenerace ozimé pšenice stresované mrazem - vliv ošetření Atonikem Pro - Zahradníček Josef; Ing. Tyšer Luděk, Ph.D.; Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Kožnarová Věra, CSc.; Přibyl Petr, 2009

Vliv struktury zrna na dezintegrační proces zpracování - Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Riljáková Božena; Mgr. Lipavský Jan, CSc., 2009

Tvrdost zrna pšenice jako ukazatel charakteristiky mletí - Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Riljáková Božena, 2009

Faktory ovlivňující produkci škrobu u tritikale - Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Majerová M.; Mgr. Lipavský Jan, CSc.; Riljáková Božena; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2009

CAPOUCHOVÁ, I. – PETR, J. – BICANOVÁ, E. – FAMĚRA, O. Effects of organic wheat cultivation in wider rows on the grain yield and quality. Lucrari Stiintifice, Scientific papers,series A Agronomy, 2009, roč. 52, č. 1, s. 97 - 102. ISSN: 1222-5339.

 
page foot