| FAPPZ PEF TF FŽP FLD FTZ IVP | ŠZP ŠLP VS | KTV OIKT SIC KAM | @ | English

ČZU WhitePages

Úvod Lidé na ČZU Předměty Útvary Projekty Akce
Vizualizace (b)

Lidé na ČZU

Abecední seznam

Ing. Vladimír Pivec, CSc. (881)

Kontakty
Kód předmětu Název předmětu
Citace

KOTÍKOVÁ, Z. – ŠULC, M. – LACHMAN, J. – PIVEC, V. – ORSÁK, M. – HAMOUZ, K. Carotenoid profile and retention in yellow-, purple- and red-fleshed potatoes after thermal processing. Food Chemistry, 2016, roč. 197, č. Part A, s. 992-1001. ISSN: 0308-8146.

LACHMAN, J. – KOTÍKOVÁ, Z. – HEJTMÁNKOVÁ, A. – PIVEC, V. – PŠENIČNAJA, O. – ŠULC, M. – STŘALKOVÁ, R. – DĚDINA, M. Resveratrol and piceid isomers concentrations in grapevine shoots, leaves, and tendrils. Horticultural Science, 2016, roč. 43, č. 1, s. 25-32. ISSN: 0862-867X.

LACHMAN, J. – HEJTMÁNKOVÁ, A. – TÁBORSKÝ, J. – KOTÍKOVÁ, Z. – PIVEC, V. – STŘALKOVÁ, R. – VOLLMANNOVÁ, A. – BOJŇANSKÁ, T. – DĚDINA, M. Evaluation of oil content and fatty acid composition in the seed of grapevine varieties. LWT-Food Science and Technology, 2015, roč. 63, č. 1, s. 620-625. ISSN: 0023-6438.

POPOV, M. – KOTÍKOVÁ, Z. – PIVEC, V. – HEJTMÁNKOVÁ, A. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Representation of dominant polyphenols in grape marc. 2014, Abstracts book of the 30th international symposium of chromatography, 14-18 September 2014, Salzburg Austria. www.isc2014.at. s. 86 .

HAMOUZ, K. – PAZDERŮ, K. – LACHMAN, J. – ORSÁK, M. – PIVEC, V. – HEJTMÁNKOVÁ, K. – TOMÁŠEK, J. – ČÍŽEK, M. Effect of cultivar, flesh colour, location and year of cultivation on the glycoalkaloid content in potato tubers. Plant, Soil and Environment, 2014, roč. 60, č. 11, s. 512-517. ISSN: 1214-1178.

SKALA, O. – TÁBORSKÝ, J. – PIVEC, V. – HORNÍČKOVÁ, Š. – HEJTMÁNKOVÁ, A. Potential of grapevine cultivars grown in the Czech Republic for grapeseed oil production. In Proceedings of the 1st International Symposium on Fruit Culture and Its Traditional Knowledge along Silk Road Countries, Acta Horticulturae No. 1032 (2014) 04.11.2013, Yerevan, Armenia. Leuven, Belgium: International Society for Horticultural Science, Leuven, Belgium, 2014. s. 63-68.

BURG, P. – DĚDINA, M. – HEJTMÁNKOVÁ, A. – HEJTMÁNKOVÁ, K. – JELÍNEK, A. – LACHMAN, J. – LIPAVSKÝ, J. – MAŠÁN, V. – PIVEC, V. – SKALA, O. – STŘALKOVÁ, R. – TÁBORSKÝ, J. – ZEMÁNEK, P. Studium biologicky aktivních látek v semenech a letorostech révy vinné a možnosti získáváni oleje ze semen. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2014, 94s. ISBN 978-80-7509-165-9.

LACHMAN, J. – HAMOUZ, K. – MUSILOVÁ, J. – HEJTMÁNKOVÁ, K. – KOTÍKOVÁ, Z. – PAZDERŮ, K. – DOMKÁŘOVÁ, J. – PIVEC, V. – CIMR, J. Effect of peeling and three cooking methods on the content of selected phytochemicals in potato tubers with various colour of flesh. ..., 2013, roč. 138, č. 2-3, s. 1189-1197.

LACHMAN, J. – HEJTMÁNKOVÁ, A. – HEJTMÁNKOVÁ, K. – HORNÍČKOVÁ, Š. – PIVEC, V. – SKALA, O. – DĚDINA, M. – PŘIBYL, J. Towards complex utilisation of winemaking residues: Characterisation of grape seeds by total phenols, tocols and essential elements content as a by-product of winemaking. INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS, 2013, roč. 2013, č. 49, s. 445-453. ISSN: 0926-6690.

HAMOUZ, K. – LACHMAN, J. – PAZDERŮ, K. – HEJTMÁNKOVÁ, K. – CIMR, J. – MUSILOVÁ, J. – PIVEC, V. – ORSÁK, M. – SVOBODOVÁ, A. Effect of cultivar, location and method of cultivation on the content of chlorogenic acid in potatoes with different flesh colour. Plant, Soil and Environment, 2013, roč. 59, č. 10, s. 465-471. ISSN: 1214-1178.

HEJTMÁNKOVÁ, K. – KOTÍKOVÁ, Z. – HAMOUZ, K. – PIVEC, V. – VACEK, J. – LACHMAN, J. Influence of flesh colour, year and growing area on carotenoid and anthocyanin content in potato tubers. JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS, 2013, roč. 32, č. 1, s. 20-27. ISSN: 0889-1575.

LACHMAN, J. – HAMOUZ, K. – MUSILOVÁ, J. – ORSÁK, M. – HEJTMÁNKOVÁ, K. – PAZDERŮ, K. – CIMR, J. – PIVEC, V. – ŠULC, M. – ČEPL, J. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Effect of variety, location and storage on antioxidant content in potatoes with different flesh colour. 2013, Proceedings of the 2nd International Symposium on Agronomy and Physiology of Potato 15.09.2013, Praha. Havlíčkův Brod: Potato Research Institute Havlíčkův Brod, Ltd., 2013. s. 119-131..

SKALA, O. – TÁBORSKÝ, J. – PIVEC, V. – HORNÍČKOVÁ, Š. – HEJTMÁNKOVÁ, A. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Potential of grapevine varieties grown in the Czech Republic for grape seed oil production. 2013, Book of Abstracts of International Symposium on Fruit Culture and its Traditional Knowledge along Silk Road Countries. 04.11.2013, Jerevan - Tbilisi. Jerevan, 2013. s. 51.

LACHMAN, J. – ORSÁK, M. – PIVEC, V. – JÍRŮ, K. Antioxidant activity of grain of einkorn (Triticum monococcum L.), emmer (Triticum dicoccum Schuebl [Schrank]) and spring wheat (Triticum aestivum L.) varieties. Plant, Soil and Environment, 2012, roč. 58, č. 1, s. 15-21. ISSN: 1214-1178.

LACHMAN, J. – HAMOUZ, K. – ORSÁK, M. – PIVEC, V. – HEJTMÁNKOVÁ, K. – PAZDERŮ, K. – DVOŘÁK, P. – ČEPL, J. Impact of selected factors - cultivar, storage, cooking and baking on the content of anthocyanins in coloured-flesh potatoes. Food Chemistry, 2012, roč. 133, č. 4, s. 1107-1116. ISSN: 0308-8146.

HAMOUZ, K. – LACHMAN, J. – HEJTMÁNKOVÁ, K. – CIMR, J. – PIVEC, V. – ČÍŽEK, M. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Yield and quality of potato with a different colour flesh under the conditions of organic farming. 2012, In: VII Konferencja Naukowa, Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie - Ziemniak jako produkt żywnościowy, surowiec przemysłowy i pasza. 8-10 May 2012, Jugowice, PL, Wroclaw: Unywersytet Przyrodnicy we Wroclawiu, 2012, s. 40-41, EUR. ISBN 83-923549-6-6.

HEJTMÁNKOVÁ, A. – PIVEC, V. – TRNKOVÁ, E. – DRAGOUNOVÁ, H. Effect of the lactation stage on concentration of whey proteins in caprine acid whey. Small Ruminant Research, 2012, roč. 105, č. 1-3, s. 206-209. ISSN: 0921-4488.

HEJTMÁNKOVÁ, A. – PIVEC, V. – TRNKOVÁ, E. – DRAGOUNOVÁ, H. Differences in the composition of total and whey proteins in goat and ewe milk and their changes throughout the lactation period. Czech Journal of Animal Science, 2012, roč. 57, č. 7, s. 323-331. ISSN: 1212-1819.

PŘIBYL, J. – HEJTMÁNKOVÁ, K. – KOTÍKOVÁ, Z. – PIVEC, V. – LACHMAN, J. – KOLIHOVÁ, D. – MIHOLOVÁ, D. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Determination of the Effect of the Variety on the Content of Carotenoids and Tocopherols in Peeled Buckwheat (Fagopyrum) Achenes. 2012, Book of Abstracts of Chemical Reactions in Foods VII, November 14-16 2012, Eds. Pulkrabová, J., Tomaniová, J., Godulová, V., Cejpek, K., Hajšlová, J. s. 131, ICT Prague Press, 313 s., ISBN: 978-80-7080-836-8.

MICHLOVÁ, T. – DRAGOUNOVÁ, H. – HEJTMÁNKOVÁ, K. – PIVEC, V. – HEJTMÁNKOVÁ, A. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Changes of vitamin A and E in sheep milk during Lactation. 2012, Book of Abstracts of Chemical Reactions in Foods VII, November 14-16 2012, Eds. Pulkrabová, J., Tomaniová, J., Godulová, V., Cejpek, K., Hajšlová, J. s. 129, ICT Prague Press, 313 s., ISBN: 978-80-7080-836-8.

MICHLOVÁ, T. – HEJTMÁNKOVÁ, A. – PIVEC, V. – DRAGOUNOVÁ, H. – HEJTMÁNKOVÁ, K. – ELICH, O. Vliv pasterace a zamrazení na obsah lipofilních vitaminů v mléce. Mlékařské listy - Zpravodaj, 2012, roč. 135, č. 135, s. 5-9. ISSN: 1212-950X.

MICHLOVÁ, T. – HEJTMÁNKOVÁ, K. – DRAGOUNOVÁ, H. – PIVEC, V. – HEJTMÁNKOVÁ, A. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Sledování faktorů ovlivnujících obsah vitaminů A a E v mléce a mléčných výrobcích. 2012, Sborník přednášek konference Mléko a sýry 2012,leden 2012, VŠCHT v Praze, Ed. Štětina, J., Čurda, L., s. 124-127, 242 s. ISBN: 978-80-7080-838-2 .

SKALA, O. – STŘALKOVÁ, R. – PIVEC, V. Podtyp: Článek v nerecenzovaném časopise (mimo kategorie RIV); Zastoupení oleje v semenech révy vinné. 2012, Úroda, 2012, 60, (12 - vědecká příloha), s.443-446. ISSN: 0139-6013 .

ROUBAL, P. – ELICH, O. – ŠVEJCAROVÁ, M. – BORKOVÁ, M. – HEJTMÁNKOVÁ, A. – HEJTMÁNKOVÁ, K. – PIVEC, V. Využití modifikovaných kalibračních vzorků se zvýšeným obsahem základních složek při kalibraci IR přístrojů pro kontrolu složení mléka, The use of modified calibration samples with increased content of basic ingredients to calibrate IR instruments for checking the composition of the milk, calibration of IR-analyser, composition of milk, 2012, GM - Potravinářství, A - Uplatněná certifikovaná metodika, , , , A - Výsledek využívá pouze poskytovatel, , 28.12.2012, SVS/2012/043482-G

LACHMAN, J. – MIHOLOVÁ, D. – PIVEC, V. – JÍRŮ, K. – JANOVSKÁ, D. Content of phenolic antioxidants and selenium in grain of einkorn (Triticum monococcum), emmer (Triticum dicoccum) and spring wheat (Triticum aestivum) varieties . Plant, Soil and Environment, 2011, roč. 52, č 5, s. 235-243. ISSN: 1214-1178.

HEJTMÁNKOVÁ, A. – STRÁNSKÁ, I. – HEJTMÁNKOVÁ, K. – PIVEC, V. – JÍRŮ, K. – NOVÁK, J. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Monitoring of Opium Alkaloids from Papaver somniferum L. Collected in the Czech Republic Using LC-ESI-MS/MS Method. 2011. Book of Abstracts from 36th International Symposium on High-Performance Liquid Phase Separations and Related Techniques.Budapest Congress and World Trade Center Hungary, 139 - 23 June 2011. s. 242-243.

HEJTMÁNKOVÁ, A. – HEJTMÁNKOVÁ, K. – PIVEC, V. – MICHLOVÁ, T. – ELICH, O. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Monitoring of Vitamine E Stability in Milk and Cream using RSLC-ESI-MS Method. 2011. Book of Abstracts from 36th International Symposium on High-Performance Liquid Phase Separations and Related Techniques.Budapest Congress and World Trade Center Hungary, 139 - 23 June 2011, p. 244..

HAMOUZ, K. – LACHMAN, J. – PAZDERŮ, K. – TOMÁŠEK, J. – HEJTMÁNKOVÁ, K. – PIVEC, V. Differences in anthocyanin content and antioxidant activity of potato tubers with different flesh colour. Plant, Soil and Environment, 2011, roč. 57, č 10, s. 478-485. ISSN: 1214-1178.

HAMOUZ, K. – LACHMAN, J. – HEJTMÁNKOVÁ, K. – CIMR, J. – PIVEC, V. – VACEK, J. Vliv barvy dužniny na antioxidační aktivitu hlíz brambor. Úroda, 2011, roč. 59, č 12, s. 475-478. ISSN: 0139-6013.

LACHMAN, J. – MIHOLOVÁ, D. – PIVEC, V. – ORSÁK, M. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Hydrophilic Antioxidants and Antioxidant Activity of Einkorn, Emmer and Spring Wheat Varieties. 2011. EuroCereal 2011 – Science and Technology Meeting Real World Chalenges, Chipping Campden, Gloucestershire, 6.-7.12.2011, Campden BRI and Elsevier, O 21,P 13, s. 1-3.

ORSÁK, M. – HEJTMÁNKOVÁ, K. – PIVEC, V. – LACHMAN, J. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Phenolic Antioxidant Tyrosol in Czech Wines by HPLC . 2011. Book of Abstracts from 36th International Symposium on High-Performance Liquid Phase Separations and Related Techniques.Budapest Congress and World Trade Center Hungary, 19. - 23.6.2011,P1-G-238-TU p. 246..

HEJTMÁNKOVÁ, K. – LACHMAN, J. – HEJTMÁNKOVÁ, A. – PIVEC, V. – JANOVSKÁ, D. Tocols of selected spring wheat (Triticum aestivum L.), einkorn wheat (Triticum monococcum L.) and wild emmer (Triticum dicoccum Schuebl [Schrank]) varieties . Food Chemistry, 2010, roč. 123, č. 4, s. 1267 - 1274. ISSN: 0308-8146.

Biologically active compounds in coloured varieties of potatoes - Ing. Hejtmánková Kateřina; Ing. Kotíková Zora; Ing. Pivec Vladimír, CSc.; Ing. Orsák Matyáš, Ph.D.; prof. Ing. Hamouz Karel, CSc.; prof. Ing. Lachman Jaromír, CSc.; Vacek J., 2010

Sledování obsahu a stability vitaminu E a vitaminu A v mléce - doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc., Ing. Zora Kotíková, Ing. Kateřina Hejtmánková, Ing. Vladimír Pivec, CSc., Ondřej Elich (externí), 2010

LACHMAN, J. – HAMOUZ, K. – ŠULC, M. – ORSÁK, M. – PIVEC, V. – HEJTMÁNKOVÁ, A. – DVOŘÁK, P. – ČEPL, J. Cultivar differences of total anthocyanins and anthocyanidins in red and purple-fleshed potatoes and their relation to antioxidant activity. Food Chemistry, 2009, roč. 114, č. 3, s. 836 - 843. ISSN: 0308-8146.

HEJTMÁNKOVÁ, K. – PIVEC, V. – TRNKOVÁ, E. – HAMOUZ, K. – LACHMAN, J. Quality of Coloured Varieties of Potatoes. Czech Journal of Food Sciences - Special Issue, 2009, roč. 27, č. 0, s. 310 - 313. ISSN: 1212-1800.

LACHMAN, J. – MIHOLOVÁ, D. – ORSÁK, M. – PIVEC, V. – JANOVSKÁ, D. Obsah polyfenolových antioxidantů a selenu a antioxidační aktivita u vybraných odrůd pšenice seté (Triticum aestivum L.), pšenice jednozrnky (Triticum monococcum L.) a pšenice dvouzrnky [Triticum dicoccum Schuebl (Schrank)]. Úroda, 2009, roč. 57, č. 12, s. 551 - 556. ISSN: 0139-6013.

SEDLÁKOVÁ, V. – SEDLÁK, P. – VEJL, P. – DOMKÁŘOVÁ, J. – HORÁČKOVÁ, V. – HEJTMÁNKOVÁ, K. – PIVEC, V. – MAZÁKOVÁ, J. BIOLOGICKÉ A ŠLECHTITELSKÉ VLASTNOSTI SOMATICKÝCH HYBRIDŮ DIHAPLOIDNÍHO SOLANUM TUBEROSUM SSP. TUBEROSUM A S. BULBOCASTANUM. Vědecké práce , 2009, roč. 17, č. 0, s. 55 - 66. ISSN: 1802-940X.

Major factors influencing antioxidant contents and antioxidant activity in grapes and wines - prof. Ing. Lachman Jaromír, CSc.; Ing. Šulc Miloslav, Ph.D.; Ing. Faitová Kateřina; Ing. Pivec Vladimír, CSc., 2009

Factors affecting high antioxidant content and activity in novel foods – coloured potatoes, red grapes and wines and minority crops - prof. Ing. Lachman Jaromír, CSc.; prof. Ing. Hamouz Karel, CSc.; Ing. Orsák Matyáš, Ph.D.; doc. Ing. Hejtmánková Alena, CSc.; Ing. Pivec Vladimír, CSc., 2009

Název Poskytovatel Trvání
 
page foot